PÂNĂ LA 10 AUGUSTANRE a suspendat sesiunile de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată, pentru serviciul universal

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 iunie 2017

ANRE a suspendat sesiunile de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată, pentru serviciul universal

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a suspendat până la data de 10 august 2017 organizarea sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal, ceea ce va contribui la reducerea impactului preţurilor energiei pe piaţă asupra tarifelor plătite de clienţii finali beneficiari de serviciu universal.

"În cadrul activităţii de monitorizare atentă a funcţionării pieţei de energie electrică şi în concordanţă cu obiectivele de informare şi protecţie a clientului final de energie, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de astăzi, 08.06.2017, Decizia nr. 819/2017 privind suspendarea până la data de 10 august 2017 a organizării sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal", se arată într-un comunicat al ANRE .

Măsura de suspendare a organizării sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal (PCSU) s-a impus ca urmare a volumului limitat al ofertelor indicative rezultate până la data prezentei, prin aplicarea etapelor de desfăşurare a proceselor pe PCSU pentru sesiunea de licitaţie aferentă trimestrului III 2017.

"Ca urmare a acestei decizii, achiziţia de către furnizorii de ultimă instanţă (FUI) a energiei electrice furnizate la tarife de tip Componenta de piaţa concurenţială (CPC) în trimestrul III 2017 se va face în aceleaşi condiţii ca şi achiziţia energiei electrice furnizate clienţilor eligibili ai operatorului economic care prestează serviciul de furnizare de ultimă instanţă, respectiv de pe toate pieţele centralizate administrate de Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale S.C. OPCOM SA", se menţionează în comunicat.

Reprezentaţii ANRE apreciază că măsurile adoptate vor contribui la reducerea impactului preţurilor energiei pe piaţă asupra tarifelor plătite de clienţii finali beneficiari de serviciu universal.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro