PÂNĂ LA 21 NOIEMBRIEOltchim prelungeşte termenul depunerii ofertelor pentru activele nevândute

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2018

Oltchim prelungeşte termenul depunerii ofertelor pentru activele nevândute

Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor angajante pentru pachetele de active rămase nevândute în urma primului proces de vânzare, respectiv Divizia Petrochimică Bradu (Pachetul 8), Instalaţia Anhidridă Ftalică din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 9) şi, parţial, Instalaţia PVC II din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 7), până la data de 21 noiembrie 2018, informează compania printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Legat de motivele prelungirii termenului pentru depunerea ofertelor finale, avocatul Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, ne-a declarat: "Încercăm să vindem la preţul cel mai convenabil pentru creditori".

Iniţial, perioada până la care se puteau depune oferte pentru cele trei pachete de active era 31 octombrie 2018.

Până la data de 31 iulie, patru firme lansaseră oferte în acest sens, respectiv: Aiotec din Germania pentru Instalaţia PVC II şi Divizia Petrochimică Bradu, Nimir Chemicals din Pakistan pentru Instalaţia Anhidridă Ftalică, Vynova Holding din Luxemburg pentru toate cele trei pachete şi Mata Chemicals din Pakistan pentru Instalaţia Anhidridă Ftalică.

În septembrie, Oltchim a prelungit cu o lună termenul limită pentru îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare de active încheiat cu Chimcomplex Borzeşti, pentru Pachetele 1-5 şi parţial 7 ale combinatului din Râmnicu Vâlcea, până la data de 17 noiembrie 2018.

Tranzacţia trebuia finalizată în data de 17 octombrie, Chimcomplex trebuind să achite suma de 127 de milioane de euro.

Pe lângă această sumă, Chimcomplex a preluat probleme de mediu ce presupun investiţii de zeci de milioane de euro, angajându-se la un program de investiţii de 70 milioa-ne euro în următorii trei ani.

Oltchim se află în procedură de insolvenţă din luna ianuarie 2013, consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL fiind numit administrator judiciar.

Pentru primul semestru al aces-tui an, combinatul din Râmnicu Vâlcea a raportat un profit net de 83,628 milioane de lei, în creştere de peste trei ori faţă de perioada similară din 2017, când a înregistrat un rezultat de 27,68 milioane de lei. Activele totale au urcat cu 2,67%, după primele şase luni ale anului curent, faţă de finalul anului 2017, până la 1,09 miliarde de lei, în timp ce, pentru aceeaşi perioadă de raportare, datoriile totale au scăzut cu 0,4%, până la aproape 1,11 miliarde de lei.

Statul român, prin Ministerul Economiei, este principalul acţionar al societăţii, cu 54,8062% din acţiuni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Statul, actionar principal, termina Oltchimul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro