Parcul eolian de la Cogealac ar putea fi terminat până la finalul lui 2012

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 05 august 2011

Proiectul parcului eolian de la Cogealac construit de CEZ ar putea fi finalizat la sfârşitul anului 2012, a anunţat, ieri, Ondrej Safar, managerul de proiect, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că, din februarie, când a fost reluat lucrul la proiect, după soluţionarea pozitivă în instanţă a problemelor apărute în relaţiile cu autorităţile locale, CEZ România a reuşit să finalizeze zece fundaţii şi 20 de drumuri în Cogealac.

"Din păcate, anul trecut nu a avut doar aspecte pozitive, pentru că am avut probleme în comuna Cogealac, care au escaladat în conflictul din iunie 2010. Din februarie 2011, am reuşit să reluăm lucrul în urma deciziilor pozitive pe care le-am obţinut în instanţă în cazurile care au fost îndreptate împotriva noastră - şi mă refer aici la cazurile înaintate de autorităţile locale, legate de autorizaţiile de construcţie", a spus Ondrej Safar.

El a subliniat că, dacă se menţine ritmul de lucru, crede că proiectul de la Cogealac poate fi terminat până la finele lui 2012.

Compania CEZ a investit peste două miliarde lei în parcul eolian din Dobrogea, de la debutul proiectului şi până în prezent, 462 milioane de lei din această sumă fiind inves-tite în cursul anului 2010.

Parcul Eolian CEZ de la Fântânele şi Cogealac va avea capacitatea aproximativ egală cu cea a unui reactor de la Cernavodă şi dublul capacităţii instalate a celui mai mare parc operaţional în prezent (Parcul eolian Whitelee, Scoţia, 322 MW).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro