PE a găzduit ceremonia de acordare a diplomelor pentru Premiul Cetăţeanului European pe 2022

F.D.
Internaţional / 8 noiembrie 2022

PE a găzduit ceremonia de acordare a diplomelor pentru Premiul Cetăţeanului European pe 2022

Parlamentul European a organizat marţi seară ceremonia de acordare a diplomelor pentru Premiul Cetăţeanului European pentru 2022, printre cei 30 de laureaţi numărându-se şi organizaţia "Salvaţi Copiii", pentru sprijinul acordat copiilor din Ucraina, conform Agerpres.

Ceremonia a fost deschisă de Dita Charanzova, vicepreşedintă a Parlamentului European şi cancelar al Premiului Cetăţeanului European. O recunoaştere specială a primit 'Promote Ukraine', un centru din Bruxelles pentru societatea civilă, advocacy şi media.

În timpul ceremoniei, un intermezzo muzical a fost asigurat de violonceliştii Oleksii Şadrin (născut la Harkov în 1993) şi Jorge Jimenez.

La ceremonie, organizaţia 'Salvaţi Copiii' a fost reprezentată de Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv, şi de Mihai Gafencu, preşedinte.

Încă de la începutul războiului din Ucraina, organizaţia 'Salvaţi Copiii' a livrat produse alimentare de bază, haine, încălţăminte, pături şi alte produse de asistenţă imediată şi a pus la dispoziţie consiliere şi materiale informative privind procedura de azil, mijloacele de transport, spitalele etc.

"Salvaţi Copiii" a răspuns nevoilor acute de asistenţă umanitară imediată, de informaţii şi de sprijin emoţional, atât la frontieră, cât şi în centre unde sunt adăpostiţi copii refugiaţi şi mamele lor.

Au fost sprijinite grupuri de copii din sistemul de protecţie a copilului din Ucraina, pentru a căror siguranţă echipele 'Salvaţi Copiii' lucrează îndeaproape cu autorităţile.

La 22 iunie 2022, Cancelaria Premiului Cetăţeanului European a decis lista proiectelor câştigătoare pentru acest an. Premiul recunoaşte iniţiative care contribuie la cooperarea europeană şi la promovarea valorilor comune. În acest an au fost depuse 300 de proiecte, dintre care au fost selectaţi 30 de câştigători.

Acordat în fiecare an de Parlamentul European, Premiul Cetăţeanului European constituie o recunoaştere a unor persoane sau organizaţii ce încurajează înţelegerea reciprocă şi integrarea mai strânsă între cetăţenii Uniunii Europene, valorile şi drepturile fundamentale europene şi cooperarea transfrontalieră care construieşte un spirit european mai puternic.

Persoane, grupuri, asociaţii sau organizaţii se pot înscrie pentru Premiul Cetăţeanului European sau pot nominaliza un proiect. De asemenea, eurodeputaţii pot depune o nominalizare pentru acest premiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro