Crypto

PE DATA DE 28 SEPTEMBRIEAcţionarii Cemacon - chemaţi pentru aprobarea majorării capitalului social

V.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 august 2018

Acţionarii Cemacon - chemaţi pentru aprobarea majorării capitalului social

Consiliul de Administraţie al producătorului de materiale de zidărie Cemacon (CEON) a convocat acţionarii pentru data de 28 septembrie în vederea aprobării majorării capitalului social al emitentului, în două etape, cu suma de 2,7 milioane de lei, până la un nivel maxim de 50,57 milioane de lei, se arată într-un comunicat al companiei remis către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit raportului, majorarea capitalului social urmează a se realiza în numerar, în două etape, prin emisiunea unui număr de 2,7 milioane de acţiuni, fiecare titlu având o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune, fără prima de emisiune.

"Pentru prima etapă se acordă dreptul de preferinţă pentru acţionarii exis­tenţi, proporţional cu cotele de participare deţinute de aceştia la data de înregistrare stabilită. În perioada de subscriere, acţionarii pot realiza subscrieri la un preţ egal cu valoarea nominală a acţiunilor (0,1 lei/acţiune). Pentru subscrierea unei acţiuni nou-emise este necesar un număr de 17,6 drepturi de preferinţă", se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte a doua etapă, emitentul menţionează: "Acţiunile care nu sunt subscrise sau plătite în întregime de către acţionari până la expirarea termenului de exercitare a dreptului de preferinţă, vor fi subscrise prin compensarea creanţelor în valoare totală de 2.781.461,10 lei deţinute de Liviu Stoleru, Director General al Societăţii, respectiv Daniel Sologon, Director Financiar al societăţii, cu res­pectarea prevederilor dispoziţiilor art. 16 alin. 3 lit. a) pct. 2 din Legea nr. 24/2017".

Pentru primul semestru al acestui an, emitentul a raportat un profit net de 13,7 milioane de lei, în creştere cu 160% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul unei cifre de afaceri de 54,85 milioane de lei, cu 41% peste cea obţinută la finalul primelor şase luni ale anului trecut.

Valoarea activelor totale se ridica, la data de 30 iunie 2018, la 193,29 milioa­ne de lei, în creştere cu 7% faţă de cea înregistrată la finalul anului trecut, în timp ce datoriile totale au scăzut cu 2%, până la 70,3 milioane de lei, pentru acelaşi interval de raportare.

Recent, Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care PIF Industrial şi Dedeman, care fac parte din acelaşi grup de companii, preiau Cemacon şi Cemacon Real Estate.

Astfel, Dedeman are o deţinere concertată (împreună cu PIF Industrial, deţinută de proprietarii Dedeman, fraţii Pavăl), de 50,1% din companie, în urma unei oferte publice de preluare obligatorie.

În ofertă, PIF Industrial a cumpărat un pachet de 5,6% din producătorul de cărămizi Cemacon, la preţul de 0,55 lei/unitate. PIF Industrial a făcut oferta obligatorie la acelaşi preţ la care Dedeman a cumpărat, în decembrie, 11,8% din Cemacon de la Consultanţa Andrei&Andrei SRL.

Anterior tranzacţiei din decembrie, Dedeman deţinea concertat 33% din Cemacon.

Valaorea de piaţă a producătorului de sisteme de zidărie la BVB este de 138,77 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E bine.

    Dar sa vedem ce impact va avea in piata. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro