PENTRU 135 MILIOANE LEINuclearelectrica vinde peste 7,7 GWh către Electrica Furnizare

V.B.
Companii #Energie /

Nuclearelectrica (simbol: SNN) a încheiat 16 contracte cu compania de stat Electrica Furnizare, prin care îi va vinde, de la 1 iulie până la sfârşitul anului, 772.975 MWh, la un preţ total de 135.119.121,9 lei, potrivit unui comunicat trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Contractele au fost încheiate marţi, în urma licitaţiilor organizate pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale (PCCB) administrată de OPCOM. Energia electrică va fi livrată la o putere constantă pe contract de 5-20 MW, totalizând o bandă de 175MW. Preţul mediu ponderat de închidere a licitaţiilor a fost de 174,8 lei/MWh.

În acest moment, Nuclearelectrica (deţinută majoritar de stat) are o creanţă de 12.406.914,01 lei asupra Electrica Furnizare, decurgând din relaţii comerciale având ca obiect vânzarea de energie electrică.

Plata va fi efectuată lunar, la data de 15 a lunii următoare lunii contractuale de livrare a energiei. Electrica Furnizare va constitui garanţii în favoarea SNN care vor fi depuse cu cel puţin 2 zile lucrătoare înainte de începerea livrărilor, se mai arată în comunicat.

În jurul orei 16, acţiunile SNN stagnau pe BVB la 8,41 lei/unitate. La acest nivel, capitalizarea societăţii este de 2.369.792.977,96 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS