Abonament gratuit

PENTRU 2017Hidroelectrica a dat dividende de 1,134 miliarde lei

Ziarul BURSA #Companii /

Hidroelectrica a dat dividende de 1,134 miliarde lei

Compania producătoare de energie Hidroelectrica a dis­tribuit, vineri, către acţionari 90% din profitul obţinut în anul 2017. Dividendele aferente ultimului exerciţiu financiar se ridică la 1,134 miliarde lei, din care 0,908 miliarde lei merg către Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, iar 0,226 miliarde lei către acţionarul minoritar, Fondul Proprietatea, potrivit unui comunicat al companiei.

Sumele distribuite sunt cu circa 10% mai mari decât cele aferente exerciţiului financiar precedent şi se datorează rezultatelor istorice obtinuţe de Hidroelectrica în anul 2017: 3,254 miliarde lei cifră de afaceri şi 1,603 miliarde profit net realizat în condiţiile unei EBITDA de 69%, conform datelor companiei.

Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica: "Rezultatele financiare excepţionale ale Hidroelectrica din anul 2017 ne permit să distribuim către acţionari cea mai mare sumă rezultată din dividende, din istoria societăţii. Performanţa companiei este cu atât mai notabilă cu cât a fost obţinută, aşa cum ştim, într-un an cu hidraulicitate scăzută. Punem aceste rezultate pe seama planului eficient de contractare şi pe seama înţelegerii foar­te bune a mecanismelor şi modului în care funcţionează piaţa de energie. Ne preocupă însă sustenabilitatea pe termen lung a succesului de care se bucură compania, astfel că am inclus în strategie diversificarea afacerilor, cu precădere în zona energiei verzi, fără a pierde însă din vedere şi alte oportunităţi. Producţia şi vânzările de energie din prima jumătate a lui 2018 ne dau toate motivele să credem că anul în curs va fi unul şi mai bun pentru societatea noastră".

Compania a produs 9,345 TWh de la începutul anului, până la 30 iunie - cu circa 20% mai mult faţă de perioada similară a lui 2017, când au fost produşi 7,783 TWh, astfel că se aşteaptă să depăşească toate recordurile în materie de profitabilitate.

Reprezentantul companiei a adăugat: "Dincolo de hidraulicitatea mai bună, văd aceste performanţe ca rezultat al măsurilor strategice pe care managementul le-a implementat încă din 2017: a fost optimizată schema de personal, au fost regândite planurile de mentenanţă astfel încât să nu avem capacităţi retrase în perioadele de vârf."

Societatea are programate, pentru anul 2018, investiţii în valoare de 109 milioane de euro, cele mai consistente din istoria recentă a companiei. În paralel cu acestea, Hidroelectrica intenţionează să reia în perioada imediat următoare finanţarea unora dintre obiectivele cu funcţiuni complexe viabile din punct de vedere economic, investiţii care au fost până acum blocate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie