Abonament gratuit

PENTRU 91 MILIOANE LEILorimer Ventures a ieşit din acţionariatul Purcari

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Victor Bostan, director general Purcari Wineries: "Înţelegem necesitatea fondurilor de private-equity de a ieşi din acţionariat, în special după o durată a investiţiei de nouă ani"  

Compania nu a încasat niciun ban de pe urma tranzacţiei

Lorimer Ventures, holding deţinut în totalitate de Emerging Europe Growth Fund II şi administrat de Horizon Capital şi-a vândut participaţia de 22,69% din Purcari Wineries (WINE), printr-o ofertă de vânzare accelerată, operaţiune ce marchează ieşirea holding-ului cu sediul în Cipru din acţionariatul producătorului de vinuri, se arată într-un comunicat remis ieri de companie către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Vasile Tofan, preşedintele Consiliului de Administraţie al Purcari Wineries şi Partener Horizon Capital, a declarat: "Suntem mulţumiţi de randamentul total livrat pentru investitorii EEGF II de la momentul investiţiei în 2010. În acelaşi timp, sunt ferm convins că Purcari este abia la începutul unui parcurs care va lăsa o moştenire enormă în lumea vinului, livrând rezultate remarcabile către investitorii care au susţinut viziunea ambiţioasă a companiei".

La rândul său, Victor Bostan, fondator şi director general al producătorului de vinuri din Republica Moldova a spus: "Purcari Wineries a beneficiat foarte mult de-a lungul anilor de parteneriatul său cu Horizon Capital, reuşind realizări importante împreună, inclusiv listarea grupului la Bursa de Valori Bucureşti în 2018 (...). Înţelegem necesitatea fondurilor de private-equity de a ieşi din acţionariat, în special după o durată a investiţiei de nouă ani. Ca fondator şi CEO Purcari, salut investitorii instituţionali care au achiziţionat acest pachet de acţiuni şi ne angajăm să continuăm să creăm valoare şi să livrăm randamente superioa-re pentru toţi acţionarii noştri".

Tranzacţia a fost reaizată la preţul de 20 lei/ acţiune, ceea ce ridică valoarea pachetului transferat la 90, 78 milioane lei.

Raportul BVB nu precizează identitatea cumpărătorului.

WOOD & Company Financial Services a avut rolul de Coordonator Global şi Deţinător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul operaţiunii de piaţă,

iar Raiffeisen Bank şi Raiffeisen Centrobank au avut rolul de Deţinători Comuni ai Registrului de Subscrieri.

La listarea Purcari Wineries din ianuarie 2018, Horizon Capital a vândut un pachet de circa 40,9% din companie.

După primul semestru al acestui an, producătorul de vinuri şi-a majorat veniturile cu 25%, până la 87,79 milioane lei, de la 69,96 milioane lei, în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut cu 7%, la 17,12 milioane lei, de la 15,97 milioane de lei.

Cu o deţinere de 25,03%, Victor Bostan, fondatorul Purcari este cel mai mare acţionar al companiei.

Alţi acţionari importanţi ai societăţii sunt Franklin Templeton Investments, Magna Umbrella Fund PLC, SEB SICAV 2 şi IFC (International Financial Corporation).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS