Retail

PENTRU ACOPERIREA CERERII LA NIVEL MONDIAL, Industria petrolieră va necesita 10,6 miliarde dolari, până în 2040

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 06 noiembrie 2019

Industria petrolieră va necesita circa 10,6 miliarde dolari pentru acoperirea cererii la nivel mondial până în 2040, un obiectiv care are anumite riscuri din cauza efectelor incerte ale luptei împotriva încălzirii globale, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Acesta este avertismentul dat, ieri, de Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), în raportul său anual "Previziunile Mondiale în domeniul Petrolului 2019", care actualizează perspectiva pe termen mediu şi lung.

"Ceea ce este clar este că lumea va avea nevoie de mai multă energie în următoarele decenii", semnalează în document secretarul general al OPEC, Mohamed Barkindo.

Această viziune se bazează, printre altele, pe creşterea estimată a populaţiei mondiale cu 1,6 miliarde persoane în următoarele două decenii (de la 7,6 miliarde în 2018 la 9,2 miliarde în 2040) şi pe faptul că economia globală "se va dubla în aceeaşi perioadă".

În plus, în prezent încă sunt peste un miliard de persoane fără acces la electricitate şi trei miliarde fără combustibil curat pentru gătit.

OPEC estimează că cererea energetică primară va creşte cu 25% în perioada 2018-2040 şi, deşi sursele alternative vor fi cele care vor înregistra cea mai mare creştere procentuală, petrolul şi gazele vor fi încă necesare pentru a acoperi circa jumătate din necesarul de energie până la finele acestei perioade.

"Fără îndoială, industria este preocupată acum de politicile care ar putea avea un impact negativ asupra investiţiilor", printre care se evidenţiază cele legate de schimbările climatice, avertizează secretarul general.

Deşi ţările membre ale OPEC "sunt în totalitate angajate în realizarea investiţiilor necesare pentru menţinerea bunei aprovizionări a consumatorilor", trebuie în acelaşi timp să-şi diversifice economiile, o provocare dificilă, dată fiind dependenţa lor ridicată de veniturile din petrol.

"Este important să subliniem că OPEC este în totalitate angajată şi sprijină Acordul de la Paris, dar, de asemenea, credem că industria petrolieră trebuie să fie o parte a soluţiei privind provocările schimbărilor climatice", a adăugat oficialul cartelului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

15 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0623
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5208
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7176
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.3369

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro