PENTRU CĂ ESTE INTERIMARGuvernul nu poate modifica schemele de ajutor de stat

Ziarul BURSA #Politică / 15 octombrie 2019

Guvernul nu poate modifica schemele de ajutor de stat

Guvernul a încercat să modifice două scheme de ajutor de stat gestionate de Ministerul Finanţelor Publice, dar nu a reuşit pentru că este interimar şi actele ar excede atribuţiile sale, a declarat, ieri, ministrul demis al Finanţelor, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres: "Am încercat să discutăm în şedinţa de guvern două hotărâri de guvern pentru modificarea celor două scheme de ajutor de stat pe care Ministerul de Finanţe le gestionează. Cea aprobată prin hotărârea de guvern 807/ 2014 - ştiţi, s-au semnat foarte multe proiecte pentru mediul de afaceri, peste 3 miliarde de lei. Şi o altă schemă de ajutor de stat: HG 322, dacă nu mă înşel. Prin cele două hotărâri încercam să simplificăm şi mai mult anumite aspecte pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri, aşa cum am făcut-o mereu la Ministerul de Finanţe. Din păcate, cele două hotărâri de guvern nu au putut fi aprobate spunându-se din partea Ministerului Justiţiei că sunt acte care exced să spun aşa atribuţiile unui guvern interimar, aşa cum suntem noi astăzi. Drept urmare, mă aştept ca în prima şedinţă de guvern a noului guvern să fie acestea pe ordinea de zi pentru că sunt acte care folosesc oamenilor de afaceri".

HG nr. 807/2014 prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Schema de ajutor de stat are ca obiectiv dezvoltarea regională, prin realizarea de investiţii iniţiale în active fixe de înaltă tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adaugată mare, indiferent de dimensiunea beneficiarilor.

Hotărârii Guvernului nr. 332/2014 prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. V-ati trezit (iarasi) tarziu sau ati vrut sa mai băgați o sula-n coaste......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro