PENTRU DEFICIENŢE SISTEMICE ÎN VÂNZAREA DE OBLIGAŢIUNIHSBC, amendată cu 1,2 milioane de dolari în Hong Kong

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iulie 2018

HSBC, amendată cu 1,2 milioane de dolari în Hong Kong

Gigantul bancar britanic "HSBC Holdings" Plc a fost amendat de către autoritatea pieţei de capital din Hong Kong cu 9,6 milioane de dolari HK (1,2 milioane de dolari SUA) pentru "deficienţe sistemice" în operaţiunile sale din domeniul vânzărilor de obligaţiuni, anunţă Financial Times.

Comisia pentru Valori Mobiliare şi Futures (SFC) din Hong Kong a informat, săptămâna trecută, că "HSBC Broking Securities" a eşuat în procedurile de due diligence privind vânzările de obligaţiuni din intervalul aprilie 2015 - martie 2016, şi nu a avut un sistem adecvat de evaluare a profilurilor de risc ale clienţilor. De asemenea, autoritatea a constatat că banca nu a păstrat în mod adecvat înregistrările privind consultanţa de investiţii acordată clienţilor.

În decizia sa de impunere a amenzii diviziei HSBC, SFC a menţionat că "trebuie trimis un mesaj puternic către piaţă pentru a descuraja un abuz similar". SFC a adăugat, însă, că nu există dovezi potrivit cărora clienţii s-au plâns în legătură cu practicile HSBC. De asemenea, autoritatea de reglementare a informat că HSBC a cooperat cu SFC în acest caz.

"HSBC Broking Securities" este o societate de brokeraj pentru sectorul de retail. Oficialii acesteia şi-au prezentat scuzele săptămâna trecută, declarând: "HSBC Broking şi-a consolidat cadrul referitor la vânzările de bonduri şi a cooperat cu SEC pen­tru rezolvarea tuturor pre­ocupărilor autorităţii".

De menţionat că, luna aceasta, SFC a mai amendat "Citigroup Global Markets" cu 4 milioane de dolari HK pentru încălcări ale normelor în legătură cu sis­temele sale alternative de tranzacţionare. Totodată, autoritatea a amendat "CCB International Capital" cu 24 de milioane de dolari pentru probleme în administrarea ofertei publice iniţiale (IPO) a "Fujian Dongya Aquatic Products", în 2013.

Şi banca britanică "Standard Chartered" a fost investigată pentru administrarea IPO-ului "China Forestry".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro