Crypto

PENTRU ÎNCĂ DOUĂ LUNIAcţionarii Romgaz au prelungit mandatele administratorilor provizorii

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 30 octombrie 2019

Acţionarii Romgaz au prelungit mandatele administratorilor provizorii

Acţionarii Romgaz (SNG) au aprobat, în şedinţa de ieri, prelungirea cu încă două luni a celor cinci administratori cu mandate provizorii, se arată într­-un raport al producătorului de gaze naturale remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este vorba despre preşedintele Manuela-Petronela Stan-Olteanu şi membrii Niculae Havrileţ (fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei), Caius-Mihai Parpală, Tudorel Hărăbor şi Nicolae Cîmpeanu, ce au fost aleşi în funcţii de acţionarii companiei în adunarea din 26 iulie, pentru o perioadă de patru luni.

Atunci, cei cinci i-au înlocuit pe Ramona Ungur, Adrian Volintiru, Dorin - Liviu Nistoran, Remus Grigorescu şi Marius Aristotel Jude.

Ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie ai Romgaz sunt Romeo-Cristian Ciobanu şi Jansen Petrus Antonius Maria a căror mandat expiră în vara anului 2022, conform deciziei acţionarilor Romgaz din iulie 2018.

În data de 14 noiembrie, compania cu sediul în Mediaş îşi va publica rezultatele obţinute după primele trei trimestre ale anului curent.

Pentru primele şase luni din 2019, Romgaz a obţinut un profit net de 975,9 milioane de lei, în creştere cu 24,7% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 16,18%, faţă de primul semestru 2018.

Veniturile din vânzarea gazelor naturale au urcat cu 20,83%, până la 2.526,3 milioane de lei, încasări obţinute atât pe baza producţiei interne cât şi a gazelor cumpărate pentru revânzare, evoluţie care a compensat scăderea veniturilor din serviciile de înmagazinare cu 12,51% şi a veniturilor din energie electrică, în scădere cu 53,3%.

Romgaz este una dintre cele trei companii de la BVB care vor intra în componenţa indicilor FTSE Russell începând cu toamna anului viitor, ca urmare a accederii pieţei noatre de capital în categoria celor emergente secundare.

Statul Român, prin Ministerul Energiei deţine 70% din producătorul de gaze naturale cu sediul în Mediaş.

Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 14,41 miliarde de lei.

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro