Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

PENTRU PREVENIREA SPĂLĂRII DE BANI:Platformele de tranzacţionare a criptomonedelor - supuse unor controale

T.C.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Platformele de tranzacţionare a criptomonedelor vor fi supuse unor reguli de prevenire a spălării de bani, a anunţat, ieri, o instituţie globală de supraveghere, aceasta fiind prima încercare a unei autorităţi globale de reglementare de a controla mai strict acest sector care se dezvoltă rapid, transmite Reuters.

Iniţiativa autorităţii Financial Action Task Force (FATF), care reuneşte ţări de la Statele Unite la China şi organisme precum Comisia Europeană, reflectă îngrijorarea în creştere în rândul agenţiilor care aplică legea că monedele virtuale sunt folosite pentru spălarea banilor obţinuţi prin infracţiuni.

Statele vor fi obligate să autorizeze şi să supravegheze firmele care lucrează cu criptomonede, cum sunt platformele de tranzacţionare şi custozii, care vor fi obligate să verifice clienţii şi să raporteze tranzacţiile suspecte, a anunţat FATF într-un comunicat.

"Este un risc cu care ne confruntăm la nivel global. Ţările trebuie să progreseze rapid. Este o problemă urgentă", a declarat preşedintele FATF, Marshall Billingslea.

Europol a destructurat în acest an un cartel spaniol al drogurilor care a spălat bani utilizând două ATM-uri pentru criptomonede, care oferă criptomonede în schimbul numerarului.

Riondet a spus că criptomonedele au fost folosite pentru a transfera bani în străinătate, precum şi pentru împărţirea transferurilor mari de bani iliciţi în sume mai mici, mai greu de depistat.

Există puţine informaţii referitoare la amploarea operaţiunilor de spălare de bani prin intermediul monedelor virtuale, având în vedere mărimea relativ mică a pieţei.

În această săptămână, Facebook a atras critici din partea autorităţilor de reglementare şi a decidenţilor politici, când a anunţat planul de la lansa o criptomonedă numită Libra.

Trei bănci centrale au cerut supravegherea Libra, pentru a asigura că nu va pune în pericol sistemul financiar sau utilizarea pentru spălarea banilor.

Regulile ar putea duce la consolidarea sectorului criptomonedelor, din cauza costurilor mai mari de implementare a verificărilor pentru firmele mici, a apreciat Megan Gordon, partener la firma de avocatură Clifford Chance.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie