Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ACEST ANPreţul maxim al energiei electrice a urcat la 513 lei/MWh, pe PZU

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Preţul maxim al energiei electrice a urcat la 513 lei/MWh, pe PZU

Preţul maxim al energiei electrice tranzacţionate pentru astăzi pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU), administrată de OPCOM, a atins maximul acestui an, urcând până la 512,98 de lei pe MWh, în intervalul orar 19.00-20.00, conform datelor transmise Redacţiei.

Preţul mediu al electricităţii tranzacţionate pe piaţa spot a bursei energiei a fost 302,33 lei/MWh (64,87 euro/MWh).

Prognoza meteo pentru astăzi probabil că stă la baza creşterii de preţ de pe PZU, este de părere Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER). "Mâine (n.r. astăzi) s-a anunţat o zi fără vânt şi, de câte ori se întâmplă asta, creşte preţul energiei pe OPCOM, pentru că nu va fi energie eoliană", ne-a spus domnia sa, menţionând că toţi jucătorii de pe bursa de energie, fie că sunt vânzători sau cumpărători, urmăresc zilnic, cu mare atenţie, prognoza meteo.

Cu toate acestea, preţul mediu al energiei electrice din ţara noastră nu este cel mai mare dintre statele cu care piaţa spot este cuplată. În Ungaria, acesta a ajuns la 65,58 euro pe MWh, în Slovacia - 64,62 euro pe MWh, iar în Cehia - 52,22 euro pe MWh, conform datelor publice.

Preţul mediu al electricităţii vândute pentru astăzi a fost mai mic decât cel din ziua precedentă - 325,1 lei/MWh (echivalentul a 69,76 euro/MWh) - cu 7%. Volumul total al energiei tranzacţionate pentru astăzi a fost de 62.345,2 MWh, în creştere cu 2,72% faţă de ieri. Valoarea totală a energiei tranzacţionate pentru 28 septembrie este de 19.277.841,76 lei (4.136.473,01 euro), coborând cu 5,84% faţă de cea din ziua precedentă. Cota tranzacţiilor PZU din consumul net prognozat este de 42,05%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce escroci bai nene.. Pretul de piata era anul trecut 100 lei /Mwh si acum s-a ajuns la 512,98 lei pe MWh... Dar ce e cryptomoneda, ce e? Unde se va ajunge bani nene, cu acesti escroci speculativi. ANRE ce puii mei pazeste de nu intervine in piata? De ce nu-i aresteaza nimeni pe astia? Daca pe lumea asta s-ar putea trai doar din speculatie, toata lumea ar specula, n-ar mai munci nici drku pentru capitalisti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie