PETRE DAEA:"Responsabilitatea misiunii încredinţate mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru"

F.D.
Politică / 8 iulie

"Responsabilitatea misiunii încredinţate mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru"

Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a transmis astăzi un mesaj fermierilor români, după preluarea mandatului, anunţând că va intra imediat "în dispozitivul de lucru", în aşa fel încât obiectivele prevăzute în programul de guvernare să fie realizate la timp, informează Agerpres.

"Dragi făuritori de hrană ai ţării! Dragi români! Prin profesie şi dăruire am fost, sunt şi voi rămâne alături de dumneavoastră! Participarea mea la elaborarea şi negocierea programului de guvernare în cadrul coaliţiei politice PSD-PNL-UDMR, alături de Adrian Chesnoiu, m-a determinat să accept propunerea partidului de a reveni în greaua misiune de ministru. Responsabilitatea misiunii încredinţate mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru, stabilind cu toate structurile din domeniul agroalimentar tabloul activităţii zilnice, în aşa fel încât obiectivele prevăzute în programul de guvernare să fie realizate la timp", a scris Petre Daea, pe propria pagină de Facebook.

El a menţionat că în domeniul agriculturii şi industriei alimentare programul de irigaţii este vital şi trebuie realizat prin toate mijloacele de care dispune, subliniind că direcţiile de acţiune ale Politicii Agricole Comune trebuie armonizate cu interesele fermierilor.

"În domeniul agriculturii şi industriei alimentare programele sunt prioritare şi vor fi tratate ca atare, însă, datorită schimbărilor climatice, programul de irigaţii este vital şi trebuie să-l realizăm folosind toate mijloacele de care dispunem. Politica Agricolă Comună la care suntem parte stabileşte noi direcţii de acţiune pe care să le armonizăm cu interesele fermierilor, valorificând resursele de care dispunem în funcţie de condiţiile specifice fiecărei zone în parte, în aşa fel încât nivelul producţiilor şi valorificarea superioară a acestora să influenţeze pozitiv viaţa economică a României. Planul Naţional Strategic ne dă această şansă şi trebuie să o fructificăm în următoarea perioadă. Ştiu bine mecanismele europene de lucru, deţinerea preşedinţiei Consiliului UE în anul 2019 mi-a permis să intru în intimitatea lor pentru a le folosi în interesul ţării", a transmis noul ministru al Agriculturii.

Nu în ultimul rând, Daea a subliniat că va folosi judicios resursele, pentru a putea depăşi cu bine greutăţile momentului. "Cunosc capacitatea de muncă a funcţionarilor din sistem, mă bizui pe profesionalismul lor. Folosind judicios resursele putem depăşi cu bine greutăţile momentului. Munca şi buna credinţă ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele de care ţara are nevoie. Mă veţi regăsi la locul faptelor!", a mai scris ministrul Agriculturii pe reţeaua de socializare.

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro