Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Petrom investeşte 30 milioane de euro în zăcământul de ţiţei Tazlău

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Petrom investeşte 30 milioane de euro în zăcământul de ţiţei Tazlău

OMV Petrom a anunţat, ieri, că investeşte 30 milioane de euro în perioada 2014-2015 în redezvoltarea zăcământului de ţiţei Tazlău, situat în nord-estul ţării, în judeţul Bacău. Acest proiect va debloca rezerve suplimentare de ţiţei de 3,2 milioane barili (echivalent cu circa 10% din producţia anuală de ţiţei a OMV Petrom în România), înlocuind declinul natural.

Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activităţile de explorare şi producţie, a declarat:"Compania investeşte constant în tehnologii noi şi metode de recuperare secundară pentru redezvoltarea zăcămintelor mature, ca să îmbunătăţească ratele de recuperare a ţiţeiului şi gazelor. Acest proiect va contribui la atingerea obiectivului nostru strategic de a stabiliza producţia de hidrocarburi din România".

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Tazlău este un zăcământ matur de ţiţei, exploatat de peste 60 de ani, a cărui producţie zilnică reprezintă sub 1% din producţia totală de ţiţei a OMV Petrom în România.

Redezvoltarea zăcământului are ca scop creşterea gradului de recuperare a ţiţeiului din zăcământul Tazlău prin injecţie de apă industrială. Proiectul de redezvoltare Tazlău constă în 20 de operaţiuni de reparaţii capitale, construirea unei instalaţii de tratare a apei şi a unei reţele noi de distribuţie a apei. La finalul anului 2013, 11 proiecte de redezvoltare a zăcămintelor se aflau în faza de dezvoltare. Investiţiile viitoare planificate pentru implementarea acestor proiecte se ridică la peste 500 milioane euro, iar rezervele dovedite şi probabile se ridică la circa 100 milioane bep (barili echivalent petrol).

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie