Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Piaţa imobiliara poate arunca Europa într-o criză

T.I.
Miscellanea #Construcţii /

Piaţa imobiliara poate arunca Europa într-o criză

Următoarea criză în Europa ar putea să îşi aibă originea pe piaţa imobiliară, însă băncile sunt cu mult mai pregătite să îi facă faţă decât au fost în urmă cu zece ani, a declarat miercuri Daniele Nouy, preşedintele Mecanismului Unic de Supraveghere, înfiinţat sub tutela Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Agerpres.

Nivelul extrem de redus al dobânzilor a dus la creşterea preţurilor la imobiliare în mai multe oraşe şi regiuni europene. Unii decidenţi au avertizat că o politică monetară ultra-relaxată riscă să creeze bule speculative, care ar putea declanşa noi crize.

Deşi băncile sunt mai bine capitalizate, lichiditatea este abundentă, Daniele Nouy avertizând că unele bănci nu au avut suficient succes în mobilizarea garanţiilor şi dobândirea de lichidităţi suplimentare de pe piaţă când au fost supuse la presiuni. "Ceea ce lipseşte încă este un sistem european de garantare a depozitelor. Ştiu că unele state din Nordul şi Estul Europei ar dori să vadă o reducere mai importantă a riscurilor în cadrul băncilor din zona euro, înainte să fie adoptate noi măsuri. Personal cred că riscurile au fost deja reduse în mod semnificativ. În consecinţă, acum trebuie să mergem înainte", apreciază Nouy.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS