Piaţa tip OTC a bursei de energie, funcţională din 3 martie

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 februarie 2014

Piaţa tip OTC a bursei de energie, funcţională din 3 martie

OPCOM, administratorul bursei noastre de energie, a anunţat, vineri, că va pune în funcţiune piaţa tip OTC (cu negociere dublă continuă a contractelor bilaterale) în data de 3 martie 2014. Noul său sistem de tranzacţionare este realizat împreună cu Trayport. Sistemul va oferi posibilitatea ofertării în mod anonim pentru încheierea de tranzacţii pentru produsele pentru livrarea fizică a energiei electrice definite în procedura aprobată de ANRE (reglementatorul pieţei de energie) în luna august a anului trecut, arată un comunicat al OPCOM.

Produsele ce vor fi supuse zilnic tranzacţionării sunt pentru livrarea energiei electrice în bandă, în orele de vârf sau orele de gol de sarcină, pentru perioade standard de livrare de o zi, un week-end, o săptămână, o lună, un trimestru, un semestru şi un an. Tranzacţiile se încheie numai cu contrapărţile eligibile stabilite de fiecare participant, mai precizează OPCOM.

Participarea la sesiunile zilnice de tranzacţionare se va putea realiza numai de către operatorii care depun la OPCOM atât listele de eligibilitate care cuprind partenerii cu care aceştia sunt dispuşi să încheie tranzacţii, distinct pentru vânzare, respectiv pentru cumpărare, pentru fiecare produs cât, şi contractele de vânzare/cumpărare agreate şi semnate în cazul contractelor de tip de tip EFET, cu fiecare dintre participanţii la OTC, înscrişi în listele de eligibilitate.

Pentru acordarea dreptului de tranzacţionare, lista de eligibilitate va cuprinde un număr minim de patru parteneri eligibili cu limita de creditare pentru tranzacţionare diferită de zero.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5545
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9726
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6239
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.1415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro