Abonament gratuit

POLITICĂ MONETARĂ ŞI ÎNCĂLZIRE GLOBALĂAcademicienii europeni militează pentru mediul înconjurător

Ziarul BURSA #Internaţional #Mediu /

Într-o scrisoare trimisă europarlamentarilor,
Christine Lagarde a spus că viitoarea revizuire a strategiei BCE este un bun moment pentru a vedea ce rol poate avea combaterea încălzirii globale în politica monetară.

Într-o scrisoare trimisă europarlamentarilor, Christine Lagarde a spus că viitoarea revizuire a strategiei BCE este un bun moment pentru a vedea ce rol poate avea combaterea încălzirii globale în politica monetară.

Societatea civilă europeană pune presiune pe autorităţi astfel încât acţiunile în favoarea mediului înconjurător să devină tot mai concrete şi să treacă de stadiul discuţiilor şi proiectelor.

Peste 164 de academicieni şi asociaţii au trimis, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă noului preşedinte al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, în care îi cer să acţioneze în favoarea mediului prin intermediul politicii monetare. "Credem că cea mai puternică instituţie financiară din Europa nu poate rămâne pasivă în faţa crizei mediului înconjurător", afirmă semnatarii acestei scrisori deschise printre care se numără organizaţiile Attac, WWF, Greenpeace, CFDT precum şi fostul ministru al Mediului din Olanda, Jacqueline Cramer, sau fostul preşedinte al Autorităţii pentru servicii financiare din Marea Britanie, Adair Turner. Semnatarii cer BCE "să elimine gradual din portofoliul său activele provenite din activităţi cu emisii mari de carbon, începând cu eliminarea imediată a activelor care au legătură directă cu cărbunele". Riscurile care au legătură cu încălzirea climei ar putea "ameninţa stabilitatea financiară, economia reală şi locurile de muncă", insistă semnatarii. "Vă veţi confrunta inevitabil cu rezistenţe ideologice, dar pe de altă parte veţi beneficia de un sprijin politic puternic pentru că mediul este un obiectiv important al politicii europene", se mai arată în scrisoarea trimisă lui Christine Lagarde. BCE este presată să ţină cont de îngrijorările cu privire la schimbările climatice atunci când îşi derulează operaţiunile.

Într-o scrisoare trimisă europarlamentarilor, Christine Lagarde a spus că viitoarea revizuire a strategiei BCE este un bun moment pentru a vedea ce rol poate avea combaterea încălzirii globale în politica monetară. Însă poziţia lui Lagarde a fost criticată de preşedintele Băncii Centrale a Germaniei, Jens Weidmann, care a apreciat că o astfel de politică ar contraveni regulilor prevăzute în tratatul european. Weidmann a subliniat că este sarcina guvernelor alese să decidă ce măsuri trebuie luate pentru combaterea schimbărilor climatice, în timp ce băncile centrale nu au legitimitatea democratică pentru a urmări obiective de mediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

25 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0969
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4927
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4563
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie