Poşta Română a reziliat contractul cu George Butunoiu Group

Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2017

Poşta Română a reziliat contractul cu George Butunoiu Group

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română a reziliat contractul cu SC George Butunoiu Group SRL privind recrutarea în vederea ocupării posturilor de director general şi director economic, în urma nerespectării criteriilor de selecţie impuse de Poşta Română, informează compania.

Poşta Română a semnat, la data de 23 august 2017, un contract prin care SC George Butunoiu Group SRL urma să recruteze personal pentru ocuparea a două posturi de conducere în cadrul companiei. Conform prevederilor contractului, consultantul avea obligaţia legală de a efectua selectarea candidaţilor cu respectarea criteriilor stabilite de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul CA, fără a exista posibilitatea legală de a modifica criteriile prevăzute în contract. Singura posibilitate de modificare a criteriilor de selecţie ar fi fost indicarea acesteia, în mod expres, atât în caietul de sarcini în baza căruia s-a atribuit contractul, cât şi în cadrul contractului propriu-zis, ceea ce a nu a fost menţionat.

"În principal, reprezentanţii Poştei Române au constatat că există diferenţe între modul de redactare a criteriilor de selecţie stabilite prin contract şi aprobate de Consiliul de Administraţie şi forma redactată şi publicată a anunţului de selecţie de către SC George Butunoiu Group SRL", precizează compania.

Astfel, una dintre diferenţe este aceea că, deşi criteriile stabilite prin contract făceau referire la experienţa candidaţilor în conducerea unor companii profitabile, în anunţul publicat dispare referirea la profitabilitatea companiilor. Concret, potrivit criteriilor de selecţie stabilite prin contract, candidaţii ar fi trebuit să aibă o experienţă de cel puţin 5 ani în funcţie de administrare/conducere în companii cu valoare a activelor de cel puţin 50 milioane euro sau cu o cifră de afaceri anuală de cel puţin 50 milioane euro şi care să fi fost profitabile în ultimii 5 ani. În anunţul publicat dispare, însă, condiţia profitabilităţii companiilor din ultimii 5 ani.

"Conform contractului, orice modificare a condiţiilor presupune existenţa unui act adiţional la contract, semnat de ambele părţi, manifestat în mod formal şi care să aibă drept consecinţă o modificare a contractului iniţial. Precizăm că NU s-au încheiat acte adiţionale la contractul dintre Poşta Română şi consultant, iar acesta nu putea opera modificări ale criteriilor de selecţie", subliniază comunicatul CNPR.

Compania Naţională Poşta Română S.A. funcţionează sub autoritatea Ministerului Comunicaţiilor şi desfăşoară activităţi de interes public naţional. Poşta Română este cel mai mare angajator din România, cu peste 25.000 de angajaţi. Conform prevederilor OUG nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, C.N. Poşta Română S.A. trebuie să desemneze o societate pentru a furniza asistenţă de specialitate în procesul de recrutare şi selecţie a resurselor umane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro