Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS, AMENINŢAT DE PSDDosar de înaltă trădare pentru şeful statului

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică /

Dosar de înaltă trădare pentru şeful statului

Se pare că PSD şi-a desemnat inamicul principal în lupta sa împotriva statului paralel. Cel puţin aşa reiese din declaraţia pe care liderul social-democrat Liviu Dragnea a făcut-o cu privire la un document neoficial în care preşedintele Klaus Iohannis este acuzat de înaltă trădare.

Liviu Dragnea a spus, în cadrul unei emisiuni tv: "Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat, am ştiut că lucrează. Nu este finalizat şi nu s-a ajuns la o decizie finală, n-am dis-cutat nici cu domnul Tăriceanu. Opinia mea este că sunt multe acţiuni ale lui Klaus Iohannis care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm pe Codul Penal. N-am ajuns acolo încă, nu mi-aş dori, dar nu este imposibil. Sunt acţiuni care au adus deservicii României, politic, economic, strategic".

Propunerea de acuzare de înaltă trădare a şefului statului a apărut la mijlocul săptămânii trecute pe un important site de ştiri care susţine coaliţia PSD-ALDE. Mai mult, pe acelaşi site au existat reacţii pozitive din partea unor lideri ai arcului guvernamental cu privire la ceea ce este scris în acel document.

Conform actului, pe care site-ul de ştiri pretindea că îl are de la surse din PSD, după ce va fi acuzat, Iohannis nu va trimis să se apere în instanţă; cercetarea prealabilă ar urma să fie făcută de o comisie parlamentară constituită în acest sens, iar preşedintele ţării va fi chemat să ofere explicaţii la acuzaţiile înscrise în cele 28 de pagini ale documentului, pe care deocamdată nu l-a semnat niciun politician din rândurile social-democraţilor, deşi Liviu Pleşoianu, Codrin Ştefănescu şi Eugen Nicolicea susţin că este corect întocmit.

În documentul respectiv, preşedintele Iohannis este acuzat că a îndemnat la revoltă şi la nesupunere civică, în mod sistematic, şi le-a asigurat demonstranţilor din Piaţa Victoriei platforma politică şi tactică în numele funcţiei prezidenţiale. Conform documentului anonim, dar însuşit de o parte din liderii PSD şi despre a cărui întocmire a vorbit şi Liviu Dragnea, şeful statului ar fi uzurpat funcţia Parlamentului de organ reprezentativ al poporului, ar fi urmărit eliminarea Legislativului şi substituirea lui cu autoritatea prezidenţială pretinsă legitim-insurecţională în numele poporului, ceea ce s-ar defini ca răsturnare a ordinii constituţionale.

"Fascistul" Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis este acuzat că nu şi-a exercitat funcţia de mediere, ci doar a iniţiat sau a permanentizat conflictele existente în societate şi că a acuzat brutal şi nefondat partidele aflate în arcul guvernamental.

Din învinuirile aduse de social-democraţi şefului statului nu putea lipsi referirea la instituţiile privind "statul paralel". Iohannis este acuzat că a sus-ţinut activitatea acestor instituţii de forţă ale statului român, că nu a condamnat modul de acţiune al acestora şi că, prin atitudinea sa, a atentat la ordinea constituţională, puterea de stat şi securitatea naţională.

Documentul citat, care se întinde pe 28 de pagini, arată, printre altele: "Marea majoritate a mesajelor publice ale preşedintelui Klaus Werner Iohannis conţin această poziţie politico-instituţională, profund anti-democratică. Suma tuturor acestor mesaje de autoritate - în numele statului, dar şi al poporului - expuse sistematic şi cu agresivitate, reprezintă asumarea de către preşedinte a funcţiei de propagandă de tip totalitar (fascist)".

Sintagma "fascist" este folosită la adresa preşedintelui votat de 6,3 milioane de români de mai multe ori în cadrul documentului.

Modul de formulare a acuzaţiilor înscrise în cele 28 de pagini seamănă izbitor cu cea din perioada teroarei staliniste din ţara noastră, din anii în care erau puşi sub acuzare Iuliu Maniu, Ion Mihalache, cardinalul Iuliu Hossu, monseniorul de origine princiară Vladimir Ghika şi istoricul Gheorghe Brătianu.

Iar referirea la sintagma "fascist" a mai fost folosită în urmă cu 28 de ani, de fostul preşedinte Ion Iliescu, atunci când acesta se referea la manifestanţii din Piaţa Universităţii, de la kilometrul zero al democraţiei româneşti. Iliescu îi numea pe tinerii din piaţă golani, fascişti şi legionari.

Această asemănare în privinţa limbajului ne arată că PSD nu s-a schimbat deloc, nu s-a modernizat, că imaginea pe care o arată în Europa de partid democrat este doar una de faţadă, că rămâne în continuare un adevărat urmaş al Partidului Comunist Român.

Pentru că nu au putut să îl suspende pe Iohannis din motive reale, social-democraţii ticluiesc o punere sub acuzare a preşedintelui pentru înaltă trădare.

Asaltul asupra statului de drept continuă. Rămâne să vedem dacă acesta se va dovedi a fi un asalt final şi care va fi reacţia cetăţenilor care au mers la urne la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a criticat acuzaţiile pe care Liviu Dragnea şi PSD le aduc la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Pe pagina sa oficială de facebook, Alina Gorghiu a scris: "Hidoşenie la cel mai înalt nivel este calificativul pe care orice om de bună-credinţă îl poate da războiului politic declanşat de către Liviu Dragnea la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Doar o persoană isterică şi paranoică se poate coborî într-atât încât să regizeze o acuzaţie ridicolă împotriva preşedintelui României pentru că acesta refuză să fie nepăsător la un sistem de guvernare care îndreaptă statul spre faliment sigur. Nu este nimic nou că liderul PSD a dezvoltat o adevărată obsesie din a-l vedea plecat de la Palatul Cotroceni pe domnul Iohannis, însă absurditatea acuzaţiilor arată gradul de disperare al lui Dragnea, sufocat în propriile promisiuni mincinoase şi care vede cum fotoliul prezidenţial la care aspiră de mult timp devine un orizont mult prea îndepărtat".

Opinia Cititorului ( 6 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Vrem explicatii pe aceasta cale despre cum a fost cedata gratuity mostenirea Gojdu guvernului maghiar si cum au fost concesionate perimetrele petroliere din Marea Neagra de primul-ministru si guvernul vremii!De asemenea, vrem rezultatul anchetei D.I.I.C.O.T. in dosarul Rompetrol, cu guvernul si decidedentii de atunci...Miroase a tradare de tara, domnilor corupti?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cu privire la donațiile Gojdu îl poți întreba pe pupinbăsistul Mihai Răzvan Ungureanu. El a pledat în Parlament pentru librărie în loc de cafenea.

   Resursele petroliere pot fi valorificate în condițiile stabilite de stat. Iohannis zice să le dăm degeaba, adică securiștii așa s-au angajat că ei vor să donăm resursele. Poate n-avem chef. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Pe tradatorul Base l-ati ratat prin 2 referendumuri , poate pe neamt il nimeriti , dar la cit sunteti de prosti mi-e teama ca ratati si aicum

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  "Liviu Pleşoianu, Codrin Ştefănescu şi Eugen Nicolicea susţin că este corect întocmit." din punct de vedere gramatical, sau cum? s-a gasit cine sa isi dea parerea pe un document. sau poate asta e maximul cunoasterii din psd.

  (...)asumarea de către preşedinte a funcţiei de propagandă de tip totalitar (fascist)". bine ca au scris in paranteza fascist, ca multi dintre simpatizantii psd s-ar fi gandit la comunisti. si te-ai fi gandit ca "tineretul" din psd nu mai are in vocabular astfel de expresii, dar ce sa faci cu mostenirea ideologica.. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  trebuie facuta curatenie rapid in societate, Erdogan a reusit, noi suntem mai prosti decit turci?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Daca sunt toti ca tine , da , suntem mai prosti decat turcii. Cat priveste tradarea de tara , nu mai gasiti , i-ati impuscat dupa 1944 ,n-a scapat unul , sau poate prin Madagascar , Belgrad sa fi fugit vreo unul.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS