PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI DE LA BUDAPESTA:"Ungaria este expusă politicii brutale de putere"

G.D.
Internaţional / 7 octombrie

"Ungaria este expusă politicii brutale de putere"

Ungaria este o ţintă a politicii brutale de putere, iar fondurile UE sunt manipulate "într-un mod făţiş arbitrar care nu poate fi numit decât furt la drumul mare", a afirmat preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, într-un interviu citat de MTI, potrivit Agerpres.

Deşi calitatea de membru al UE are încă pentru Ungaria mai multe beneficii decât dezavantaje, raportul între acestea s-a deteriorat semnificativ, a apreciat Kover în interviul apărut astăzi în săptămânalul Hetek.

Printre avantaje, Kover a menţionat faptul că, în ultimii cinci ani, Ungaria a continuat să ajungă din urmă perfomanţa medie a ţărilor membre ale UE. Între timp, totuşi, situaţia politică s-a înrăutăţit considerabil, a adăugat el.

Ungaria este expusă unei politici brutale de putere, însoţită de eforturi "de ne a impune obsesii şi dogme ideologice", a mai afirmat Kover. "Dacă nu am rezista, ar urma consecinţe sociale foarte serioase", a continuat el.

Kover a mai declarat că vede riscuri de cel puţin 50% ca fondurile UE pentru Ungaria să fie ţinute în suspensie până la alegerile din Polonia.

În opinia preşedintelui legislativului ungar, votantul european obişnuit nu rămâne decât cu impresia unor probleme permanente cu guvernele polonez şi ungar. "Există eforturi concrete de a incita ură în rândul publicului european împotriva guvernelor europene de dreapta", a spus el.

Întrebat dacă a fost o greşeală pentru guvernul ungar să ajute la realizarea înţelegerii care a adus-o pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la conducere în 2019, Kover a răspuns că, din păcate, ceilalţi candidaţi erau "chiar mai răi".

La întrebarea dacă este "absurd" că majorarea salariilor profesorilor ungari este condiţionată de acordul între Bruxelles şi guvernul de la Budapesta, Kover a afirmat că această creştere nu va depinde de încheierea sau nu a acordului.

"Salariile profesorilor sunt majorate şi vor continua să fie majorate în viitor. Dacă ne vom primi banii de la Bruxelles, procesul va fi mai rapid, dacă nu, va fi mai lent", a spus el.

Întrebat dacă un politician care acordă prioritate suveranităţii naţionale ar trebui să-i susţină mai degrabă pe ucraineni împotriva ruşilor imperialişti, Kover a replicat printr-o altă întrebare: "Şi dacă politica imperialistă este purtată de Occident împotriva Estului, iar Ucraina este văzută ca o altă provincie utilă a imperiului euro-atlantic? Depinde de fiecare să decidă ce interpretare preferă".

Laszlo Kover a mai remarcat că războiul a fost declanşat de Rusia, dar, a adăugat el, Rusia are, la rândul său, interese de securitate legitime. Cum Rusia este cea mai mare putere nucleară, alături de Statele Unite, "ignorarea acestor interese este o uriaşă eroare", a apreciat preşedintele parlamentului ungar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Santajul UE prin retineri de fonduri ILEGAL,

    practicat fata de guvernele NEASCULTATOARE, 

    ca Ungaria,Polonia si acum probabil Italia, 

    natiuni care au avut curajul sa voteze guverne

    care apara interesele nationale  

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro