Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Preţul barilului de petrol a ajuns aproape de maximul ultimelor 10 luni

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Preţul barilului de petrol a ajuns aproape de maximul ultimelor 10 luni

Petrolul s-a tranzacţionat aproape de maximul ultimelor 10 luni, la 49,78 dolari per baril, înainte ca datele din SUA să arate că rezervele de petrol au scăzut pentru a treia săptămână consecutiv, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax. Volumul tranzacţionat pe bursa din New York a fost totuşi cu 44% sub media ultimelor 100 de zile. Contractele futures au avut o evoluţie stabilă în New York, după un avans de 2,2% luni, cel mai mare câştig din ultimele trei săptămâni. Rezervele de petrol au scăzut cu 3 milioane de barili până pe 3 iunie, conform unui studiu Bloomberg.

Aproximativ 65.000 de barili au fost pierduţi numai vineri, după un atac al militanţilor din Nigeria.

Preţul petrolului a crescut cu aproape 90% după minimul ultimelor 12 ani, în condiţiile unor întreruperi neaşteptate şi a unei scăderi continue a producţiei SUA, care este sub presiune din partea Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol.

Arabia Saudită va păstra acelaşi nivel al capacităţii de producţie până în 2020, conform unui nou plan economic aprobat de guvern pentru a reduce dependenţa de petrol.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie