Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Preţurile petrolului, propulsate de scăderea peste aşteptări a stocurilor din SUA

Ziarul BURSA #Internaţional #Energie /

Preţurile petrolului erau în creştere cu peste 1%, ieri, în urma datelor privind scăderea peste aşteptări a stocurilor din Statele Unite, care a atenuat îngrijorările referitoare la nivelul excedentar al ofertei, în timp ce producători americani majori au evacuat platforme din Golful Mexic, înainte de o furtună, transmite Reuters, citată de News.ro.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) era în ascensiune cu 1,6%, la 58,76 dolari pe baril, după un maxim al zilei de 58,84 dolari pe baril. Preţul petrolului de referinţă Brent se majora cu 1,1%, la 64,86 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a atins un vârf de 64,95 de dolari pe baril.

Creşterile preţurilor petrolului au fost susţinute în acest an de un acord al OPEC cu Rusia şi alţi producători mari din afara organizaţiei pentru reducerea livrărilor la nivel mondial.

Cu toate acestea, tensiunile comerciale au provocat temeri legate de scăderea cererii, iar investitorii au dorit să vadă semne de absorbţie de către piaţă a producţiei de ţiţei aflată în creştere din Statele Unite.

Stocurile de petrol din Statele Unite au scăzut peste estimări, săptămâna trecută, ca şi stocurile de benzină, arată datele publicate marţi de American Petroleum Institute (API).

Astfel, stocurile de ţiţei au scăzut cu 8,1 milioane de barili, în săptămâna încheiată pe 5 iulie, la 461,4 milioane de barili, în timp ce analiştii anticipau un declin de numai 3,1 milioane de barili, potrivit datelor.

OPEC şi aliaţii săi, în frunte cu Rusia, au convenit săptămâna trecută să prelungească acordul de reducere a producţiei până în martie 2020. Cotaţia petrolului Brent a urcat cu aproape 20% în acest an, susţinută de acest acord şi de tensiunile din Orientul Mijlociu, în special cele legate de programul nuclear al Iranului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS