Prim-ministrul din Singapore, cel mai bine plătit lider mondial

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 iulie

Prim-ministrul din Singapore, cel mai bine plătit lider mondial

English Version

Deşi veniturile lor sunt departe de cele ale directorilor executivi ai marilor companii, preşedinţii, prim-miniştrii şi alţi lideri mondiali pot fi plătiţi cu salarii foarte mari în unele ţări, iar în fruntea clasamentului de profil se află prim-ministrul din Singapore, Lawrence Wong. Acesta este cel mai bine plătit lider de guvern, câştigând peste 1,61 milioane de dolari pe an. Pachetul său salarial anual include un bonus (al 13-lea salariu) şi alte beneficii, potrivit unor surse online citate de visualcapitalist.com. Aceste surse, printre care Investopedia, prezintă veniturile salariale aproximative aferente lunii iunie 2024, exprimate în dolari. Excepţie face Hong Kong-ul, pentru care cifrele sunt din 2022. Sursa menţionează că salariile prezentate pot varia de la un an la altul, ca urmare a modificărilor politicilor, a beneficiilor suplimentare şi a altor compensaţii.

Pe locul al doilea în top se află şeful Executivului din Hong Kong, John Lee Ka-chiu, cu un salariu anual de 695.000 de dolari. Poziţia sa a fost creată în 1997, în timpul predării Hong Kong-ului către Republica Populară Chineză. Funcţia sa a înlocuit-o pe cea de guvernator al Hong Kong-ului, care a fost deţinută de reprezentantul monarhului britanic în timpul dominaţiei britanice.

Locul al treilea este ocupat de preşedintele Elveţiei, Viola Amherd, cu 530.000 de dolari/an. Preşedintele american Joe Biden este al patrulea pe listă, cu 400.000 de dolari pe an. Urmează Anthony Albanese, premierul Australiei, cu 390.000 de dolari şi cancelarul german Olaf Scholz, cu 367.000 de dolari.

Interesant este că pe locul al şaptelea, cu un salariu de 364.000 de dolari, se află politicianul german Ursula von der Leyen, care nu este liderul unei ţări individuale. În schimb, ea este al 13-lea preşedinte al Comisiei Europene, ramura executivă a Uniunii Europene, numită în funcţie în decembrie 2019. Amintim că Liderii Uniunii Europene au convenit, la finele lunii iunie, să o aleagă pe Ursula von der Leyen pentru al doilea mandat de cinci ani ca preşedinte al Comisiei Europene.

Urmează, în clasamentul citat, Karl Nehammer, cancelarul Austriei, cu 307.000 de dolari/an, Justin Trudeau, premierul Canadei, cu 292.000 de dolari, Christopher Luxon, premierul Noii Zeelande, cu 288.000 de dolari, şi Fumio Kishida, premierul nipon, cu 256.000 de dolari.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. are si pentru ce

    Daca se calculeaza toate veniturile (nu doar cele salariale) atunci apar si politicienii nostri in top!

    ;)) 

    1. dar mai ales putin, se spune ca ar fi cel mai bogat om din lume

      Putin nu e din aceasta lume. Are lumea lui, Sovietia.

    Singapore, tot respectul!

    PM din ultimii ani au sustinut educatia si dezvoltarea industriala! Rezultatele se vad a ajuns in primele 10 tari la nivel de dezvoltare! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb