PRIMĂRIA CAPITALEI:Împrumut pentru achitarea cofinanţării la proiectele europene

F.D.
Fonduri Europene / 24 octombrie 2019

Împrumut pentru achitarea cofinanţării la proiectele europene

Primăria Bucureşti intenţionează să contracteze un împrumut de până la 140 de milioane de lei pentru achitarea cofinanţării la 13 proiecte care se derulează din fonduri europene şi vizează modernizarea şi dotarea unor linii de tramvai şi cumpărarea de autobuze electrice.

Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Primăria urmăreşte "contractarea sau garantarea unei finanţări nerambursabile interne de tip revolving, în valoare totală de până la 140 de milioane de lei, cu o perioadă de maturitate de până la 15 ani".

Contractarea se face pentru cofinanţarea proiectelor municipiului Bucureşti care beneficiază de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Este vorba despre 13 proiecte care vizează modernizarea şi dotarea liniilor de tramvai 1, 10, 21, 25, 32. 40, 41 şi 55, achiziţionarea de autobuze electrice pentru mai multe trasee, dar şi pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul General Vasile Milea, de la intersecţia cu Bulevardul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV.

"Unul dintre obiectivele de interes major îl reprezintă transportul public de călători care, în ultimii ani, a arătat o reducere semnificativă a numărului de călători. Acest aspect se datorează flotei învechite şi reţelei de transport public insuficient dezvoltată", arată specialiştii Primăriei.

Potrivit acestora, având în vedere gradul ridicat de uzură a flotei, Primăria s-a angajat să achiziţioneze 100 de tramvaie noi şi 100 de autobuze electrice şi să modernizeze 1,1 km cale dublă linie de tramvai, toate acestea îmbunătăţiri vor contribui la reducerea cu 8.182 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon generate de transportul rutier motorizat.

Municipiul Bucureşti a contractat 13 proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei, din care 995 de milioane reprezintă valoarea finanţării nerambursabile şi de la bugetul de stat, adică 98% din cheltuielile eligibilă. Contribuţia totală a municipiului Bucureşti este de 300,4 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro