Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Primăria Capitalei va continua să ofere sprijin financiar adulţior cu dizabilităţi

A.P.
Miscellanea /

Primăria Capitalei va continua să ofere sprijin financiar adulţior cu dizabilităţi

Primăria Capitalei a anunţat, luni, că va continua acordarea sprijinului financiar în valoare de 500 de lei lunar pentru adulţii cu dizabilităţi, de care beneficiază peste 50.000 de adulţi, scrie News.ro.

"Banii alocaţi pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi nu sunt "pomeni", aşa cum cinic şi inuman a afirmat în mod repetat un politician "de tip nou". Mă voi bate pentru ca cei peste 50.000 de adulţi cu dizabilităţi din Capitală să primească în continuare sprijinul financiar de 500 de lei, de la Primăria Capitalei, prin DGASMB, care se acordă deja de 2 ani, în plus faţă de alocaţia de la Guvern. Şi-aşa viaţa acestor oameni este mai grea decat a celor care sunt sănătoşi. Avem datoria morală să-i respectăm şi să-i susţinem!", a afirmat primarul general, Gabriela Firea, conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Bucureşti.

Sprijinul financiar este acordat începând din anul 2017 şi vizează integrarea socială a acestor persoane.

Conform PMB, plăţile din ultima lună pentru aceste stimulente se situează la aproximativ 7 milioane de euro.

"Unul dintre motivele pentru care Primarul General, Gabriela Firea, a iniţiat acest tip de sprijin este acela că adulţii cu dizabilităţi au nevoie de protecţie socială adecvată, pentru a putea beneficia de o îmbunătăţire continuă a calităţii vieţii lor. Implementarea unor astfel de măsuri contribuie la reducerea sărăciei şi a izolării sociale pentru aceste categorii de bucureşteni", mai scrie în comunicatul Primăriei, citat de News.ro.

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că a fost informată, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018. "În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate", a afirmat Gabriela Firea.

"Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată astăzi, 07 august, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 emis de BEJ Peticaru Eduard, debitor Municipiul Bucureşti prin Primar General, creditor fiind Constanda Costică, Constanda Maria", anunţat, vineri, Primăria Caputalei, printr-un comunicat de presă.

Primarul general a precizat că instituţia are conturile blocate.

"În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importantă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situaţie dificilă pentru Bucureşti, trebuie să punem în aplicare o sentinţa definitivă şi irevocabilă a instanţei, pronunţata în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim", a declarat Firea, citată în comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie