PRO BCA, DESPRE SPLIT TVA:"Partenerii specialişti în domeniul fiscal au evidenţiat neajunsurile majore ale acestui proiect de modificare a Codului fiscal"

A.C.
Macroeconomie #Construcţii / 16 august 2017

Logo PRO BCA

Logo PRO BCA

Organizaţia Patronală a Producătorilor de BCA din ţara noastră ("PRO BCA") precizează că a constatat "cu nemulţumire că în acest an lansarea de proiecte, care bulversează mediul de afaceri şi care nu au nicio fundamentare bazată pe date şi studii de impact realizate în mod profesionist, a devenit o constantă a activităţii Guvernului", potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se precizează: "Mai mult decât atât, unele proiecte sunt anunţate mai întâi prin intermediul diverselor emisiuni de televiziune, fără nicio consultare prealabilă a partenerilor sociali, ceea ce denotă lipsa de respect faţă de aceştia. Ultimul din această nedorită listă de iniţiative eşuate este proiectul "split TVA". În ultimele zile, toţi partenerii sociali şi specialiştii în domeniul fiscal au evidenţiat neajunsurile majore ale acestui proiect de modificare a Codului fiscal. Suntem de acord cu toate aceste opinii şi solicităm în mod ferm Guvernului să retragă acest proiect, din orice discuţie publică. Sugerăm că în zonele cu risc potenţial de evaziune fiscală să se analizeze introducerea sistemului de taxare inversă pe baza mecanismului care este analizat acum şi la nivelul Comunităţii Europene".

Organizaţia Patronală a Producătorilor de BCA a susţinut că Executivul trebuie să se concentreze pe: stabilirea împreună cu partenerii sociali, conform cadrului legal existent, a nivelului salariului minim pe economie pentru anul 2018, reducerea nivelului total al contribuţiilor salariale de la 39.5% la 35%, cu o reducere de 2.5% pentru taxele aplicabile companiilor şi 2% pentru cele aplicabile salariaţilor, păstrând actualul sistem de plată al acestor contribuţii, finalizarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat şi trimiterea acestora în Parlament până la data de 30 septembrie, relansarea investiţiilor publice şi a proiectelor de atragere a fondurilor europene cu raportarea săptămânală a progreselor realizate, de către miniştrii implicaţi şi solicitarea către Parlament de reanalizare a legii salarizării unitare şi reducerea în consecinţă a cheltuielilor nesustenabile implicate de această lege.

Reprezantanţii PRO BCA au sugerat domnului prim-ministru să înfiinţeze un Consiliu Consultativ format din oameni de afaceri şi manageri reprezentativi, neimplicaţi politic, după modelul aplicat de fostul prim-ministru, Mihai-Razvan Ungureanu, informează sursa.

Potrivit sursei citate, organizaţia a solicitat Guvernului să îşi exercite rolul de arbitru şi să se asigure că instituţiile statului emit reglementări secundare echitabile şi nediscriminatorii.

În comunicat se conchide: " În acest sens dorim să evidenţiem inechitatea şi discriminarea instituite prin decizia ANRE nr. 183/2005 privind aprobarea Contractului-cadru de distribuţie a gazelor naturale. Potrivit acestor reglementări un consumator care are mai multe puncte de lucru în reţeaua aceluiaşi distribuitor este încadrat în categoriile de consumatori pe fiecare punct de lucru în parte cu consecinţa plăţii unor tarife mai mari. Aceste prevederi sunt total inechitabile şi discriminatorii drept pentru care se impune modificarea acestora astfel încât încadrarea unui consumator în categorii de consum să se facă în funcţie de consumul total indifierent de câte puncte de lucru deţine în reţeaua aceluiaşi distribuitor".

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro