Revista BURSA Construcţiilor

Probabil fără dividende la Patria Bank

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 martie

Acţionarii Patria Bank (PBK) au fost convocaţi în data de 26 aprilie la adunarea de bilanţ, propunerea instituţiei de credit fiind ca din profitul anului trecut, de 2,79 milioane de lei, suma de 2,49 milioane lei să fie rezultat reportat, restul reprezentând rezerve legale, după cum se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Anul trecut, rezultatul net al instituţiei de credit a coborât cu 48% faţă de cel din 2019, în timp ce venitul net bancar s-a ridicat la 153,24 milioane lei, în scădere cu 8% faţă de cel din anul anterior.

Daniela Iliescu, Director General Patria Bank, ne-a declarat recent: "Am reuşit să compensam integral contracţia veniturilor operaţionale cu rezultatele recalibrării costurilor, reuşind să realizăm un rezultat operaţional mai bun decât în 2019, chiar dacă anul 2020 s-a desfăşurat în condiţii pandemice şi a generat, la nivelul costului riscului, cheltuieli suplimentare comparative cu anul 2019, din motive de prudenţă".

Practic, pentru anul trecut, Patria Bank a raportat un profit operaţional preliminar de 29,71 milioane de lei, cu 7% peste cel din 2019, rezultat care a fost erodat de un rezultat negativ din ajustări de depreciere aferente activelor financiare de 23,6 milioane lei, cu 40% peste cel din 2019.

Tot la adunarea din 26 aprilie, acţionarilor li se va supune la vot reînnoirea mandatelor de administratorilor independenţi Vasile Iuga şi Nicolae Surdu pentru o perioadă de patru ani începând cu 27 aprilie şi aprobarea politicii de remunerare a conducătorilor societăţii.

Patria Bank mai are listate la Bursa de Valori Bucureşti două emisiuni de obligaţiuni. Prima, ce a fost lansată în 2019, în valoare de cinci milioane de euro, are o maturitate de opt ani şi o dobândă anuală de 6,5% pe an. Cea de-a doua, lansată anul trecut, în valoare de 8,187 milioane de euro, are scadenţa tot de opt ani şi dobânda de 6,5%.

Patria Bank este o entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank. Acţionarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) şi BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Capitalizarea bursieră a Patria Bank se ridică la aproape 290 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. De ce nu dau si ei actiuni gratuite ca banca Transilvania ? Asa ar creste si capitalizarea bancii ,ca la diminuarea de CAPITAL SOCIAL au stiut sa ne ia din actiuni din 3 am ramas cu una istetii naibii !!!

  1. Cu ce ajuta split-ul? Cu nimic, frectie.

   O banca Prost administrata.

   Lucreaza pentru administratori si salariati si nu pentru actionari.

   E condamnata la pieire. 

   subscriu

   si mai am si alti 100 de prieteni ce o ocolesc pe BVB 

   Ai vazut la Medlife split-ul ce minune a facut?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro