ZIARUL BURSA

08 decembrie
Grafică de MAKE

ESTIMĂRI ALE ANALIŞTILOROpt ani până la înlocuirea leului cu euro

Emilia OlescuMacroeconomie / 26 martie

Criza sanitară pe care o traversăm nu a trasat distanţe doar între noi, ca indivizi, ci ne-a îndepărtat, ca ţară, de zona euro. Specialiştii subliniază faptul că, dacă înainte de pandemia de Covid-19, nu stăteam bine în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de aderare, acum suntem departe de a fi cu temele la zi.

"România are astăzi printre cele mai relaxate măsuri din UE. Scopul meu e de a menţine economia deschisă. Măsurile sunt luate în scopul de a reduce efectele pandemiei şi de a accelera campania de vaccinare pentru a reveni la normal cât mai repede", a afirmat premierul Florin Cîţu, după şedinţa de guvern.

MĂSURI MAI ASPRE PENTRU COMBATEREA VALULUI 3Circulaţie restricţionată drastic în weekend

George MarinescuPolitică / 26 martie

Circulaţia persoanelor va fi restricţionată în weekend după ora 20, magazinele vor fi închise vinerea, sâmbăta şi duminica începând cu ora 18 în localităţile unde rata de infectare cu Sars-Cov 2 depăşeşte 4 la mie şi generalizarea acestor măsuri pentru tot intervalul săptămânii în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 7,5 la mia de locuitori, reprezintă noile măsuri adoptate, ieri, de Guvern, pentru combaterea celui de-al treilea val al pandemiei Covid-19.

Legat de componenta din PNRR privind reformarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, funcţionarii Comisiei de la Bruxelles consideră că aceasta ar trebui să stimuleze serviciile de asistenţă medicală primară printr-un sistem de plăţi mai atractiv pentru a contrabalansa plata efectuată pentru îngrijirea pacienţilor în spitale.

PNRR-ul pe Sănătate, necorespunzător cerinţelor Comisiei Europene

George MarinescuPolitică / 26 martie

Asistenţa medicală primară şi îngrijirea ambulatorie subfinanţate în PNRR  

Introducerea unui sistem de coplată ar majora fondurile CNAS şi cele necesare spitalelor, susţin oficialii europeni

Cartea electronică de identitate trebuie să includă şi cardul de sănătate

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă întocmit de guvernul Cîţu pare să nu fie pe placul oficialilor de la Bruxelles. Cel puţin în domeniul Sănătăţii, pentru care aceştia au formulat 13 pagini de obiecţii pe care le-au trimis autorităţilor de la Bucureşti pentru a fi clarificate, înainte ca ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea să se deplaseze la Bruxelles pentru a negocia PNRR-ul.

Sursa foto: prebet.ro

PÂNĂ LA SOLUŢIONAREA CERERII PRIVIND CONSTATAREA NULITĂŢII ABSOLUTEInstanţa a suspendat decizia AGA Prebet prin care s-a modificat componenţa board-ului

A.I.Piaţa de Capital / 26 martie

Tribunalul Alba a suspendat efectele hotărârii adunării acţionarilor Prebet Aiud (PREB) din data de 29 ianuarie a acestui an, prin care a fost revocat Consiliul de Administraţie al companiei şi ales un board nou cu o structură puţin modificată, până la soluţionarea definitivă a cererii privind constatarea nulităţii absolute a deciziei, se arată într-un raport al producătorului de betoane pentru construcţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Probabil fără dividende la Patria Bank

A.I.Bănci-Asigurări / 26 martie

Acţionarii Patria Bank (PBK) au fost convocaţi în data de 26 aprilie la adunarea de bilanţ, propunerea instituţiei de credit fiind ca din profitul anului trecut, de 2,79 milioane de lei, suma de 2,49 milioane lei să fie rezultat reportat, restul reprezentând rezerve legale, după cum se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Garanţie" UE pentru copiii vulnerabili

"Garanţie" UE pentru copiii vulnerabili

O.D.Miscellanea / 26 martie

Ţara noastră poate oferi şi exemple pozitive în "tratarea" unor domenii foarte sensibile, precum ar fi asistenţa copiilor din mediile defavorizate. Un astfel de exemplu, experimentat la nivel destul de mic - câteva comunităţi, va fi folosit la nivelul întregi Uniuni Europene.

Spectatorii revin în arene

Spectatorii revin în arene

O.D.Sport / 26 martie

După un an de interdicţii şi distanţare, fanii fotbalului încep să primească şi veşti bune legate de posibilitatea de a reveni pe stadioane.

Revizuirea Constituţiei, pe agenda PSD

G.M.Politică / 26 martie

Actuala Constituţie este depăşită la anumite capitole, iar social-democraţii vor iniţia un set de modificări ale acesteia, a declarat, ieri, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o cu prilejul vizitei în judeţul Botoşani.

Economia Statelor Unite a crescut cu 4,3% în trimestrul al patrulea din 2020

REVIZUIRE POZITIVĂEconomia Statelor Unite a crescut cu 4,3% în trimestrul al patrulea din 2020

Mihai GongoroiMacroeconomie / 26 martie

Solicitările noi de ajutor de şomaj coboară la minimul ultimelor 12 luni 

Economia americană, prima a lumii, a înregistrat o creş­tere trimestrială anualizată de 4,3% în cel de-al patrulea trimestru al anului 2020, creşterea PIB fiind revizuită pozitiv de la 4,1% iniţial, potrivit datelor publicate de Biroul pentru analiză economică din Statele Unite. Revizuirea a fost o surpriză pentru economişti, care anticipau o confirmare a avansului iniţial. Creşterea din ultimele trei luni din 2020 a venit după avansul trimestrial record de 33% din trimestrul al treilea.

Nu cred!

Cornel CodiţăEditorial / 26 martie

Cornel Codiţă

Dezastru în America! Arme semiautomate descărcate la întîmplare în bărbaţi, femei şi copii, în locuri publice.

Corecţie la Bursa din Hong Kong

TEMERI PRIVIND SOARTA FIRMELOR CHINEZEŞTI LISTATE ÎN SUACorecţie la Bursa din Hong Kong

A.V.Internaţional / 26 martie

Indicele Hang Seng a scăzut cu 10,2% faţă de vârful din februarie, iar acţiunile grupului Tencent - cu aproape 21% 

Acţiunile listate la Bursa din Hong Kong (Hong Kong Exchanges - HKEX) au intrat într-o etapă de corecţie, iar pierderile de pe pieţele Chinei continentale s-au adâncit pe fondul îngrijorărilor legate de reglementări, după ce SUA au adoptat reguli care le impun firmelor chinezeşti şi altor companii străine listate la bursele americane să depună audituri financiare sau, în caz contrar, să fie eliminate de pe Wall Street.

Ediţia din 08.12.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 26 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 26 Martie 2021

Macroeconomie / 26 martie

Creditul acordat reziden ilor din zona euro i-a accelerat cre terea anuală în februarie 2021, până la 9,8%, de la 9,6%, pe fondul unei creşteri anuale de 23,9% a creditului guvernamental, după un avans de 22,9% în luna anterioară, şi a unui...

BET atacă nivelul de 11.000 de puncte

BVBBET atacă nivelul de 11.000 de puncte

A.I.Piaţa de Capital / 26 martie

Acţiunile Banca Transilvania conduc topul lichidităţii  

Indicele BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia SIF-urilor, a urcat la 10.949,06 puncte, un nou maxim...

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo