Procentul consumatorilor de streaming video a crescut

Ziarul BURSA #Companii #IT /

Procentul consumatorilor de streaming video a crescut

Procentul utilizatorilor de Internet din ţara noastră care folosesc servicii de streaming video pentru a se relaxa în timpul liber a ajuns la 52% în mai, faţă de 42% în urmă cu şase luni (noiembrie 2018), conform studiului "Digital Evolution: Connected Consumer Monitor".

Studiul semnalează că utilizatorii de Internet petrec zilnic între 1-2 ore pentru a viziona filme şi seriale, în funcţie de platforma de streaming online aleasă. Odată cu această creştere, se remarcă şi cea înregistrată de utilizarea smart TV-ului, atunci când ne referim la modalitatea de accesare a internetului. Astfel, în prezent, 36% dintre internauţii din ţara noastră folosesc lunar smart TV-ul, pentru a fi online.

Julien Zidaru, managing partner Exact Business Solutions, firma care a realizat studiul, declară: "Dacă privim spre cifrele înregistrate acum 1 an şi jumătate (primul val al studiului, realizat în noiembrie 2017), când doar 24% dintre onlineri utilizau smart TV-ul, constatăm că, în 18 luni, rata de utilizare a acestui tip de device s-a bucurat de o creştere spectaculoasă - de 50%". Trendul ascendent, observat în cazul folosirii serviciilor de streaming video şi corelat cu utilizarea celui mai potrivit device pentru accesarea acestora (Smart TV-ul), determină modificări ale comportamentului online: creşte numărul minutelor alocate zilnic platformelor de stream-ing şi scade numărul celor petrecute pe reţelele de socializare. Principalele reţele sociale înregistrează în prezent o scădere zilnică de 20 de minute, comparativ cu cifrele analizate în noiembrie 2017. Incidenţa utilizării reţelelor sociale nu se modifică, singura modificare fiind reprezentată de scăderea mediei minutelor zilnice, alocate. Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.061 respondenţi, internet users, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, rezidente în mediul urban şi rural şi utilizatoare de Internet.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS