Producţie slabă de struguri, dar vinul va fi foarte bun

O.D.
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 02 decembrie 2019

Producţie slabă de struguri, dar vinul va fi foarte bun

Iubitorii vinului primesc o veste proastă şi una bună din partea producătorilor autohtoni. Vestea proastă: producţia de struguri de masă a fost, în toamna acestui an, cu aproape 50% mai mică decât recolta anului 2018, iar cea de struguri de vin cu circa 33%. Vestea bună este că vinul rezultat va fi de o calitate peste medie.

Aceste date sunt oferite de Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Vrancea. În 2019, producţia de struguri de masă a fost de 5.000 kg/ha pentru strugurii de masă şi de 6.200 kg/ha pentru strugurii de vin, în timp ce în anul 2018 a fost raportată o producţie medie de struguri de masă de 9.535 kg/ha şi de 9.245 kg/ha pentru strugurii de vin.

Producţiile mai mici obţinute în 2019 s-au datorat condiţiilor meteo nefavorabile de la începutul verii. Conform raportului DAJ Vrancea: "Plantaţiile de viţă de vie nu au fost afectate de temperaturile scăzute din iarna 2018 - 2019 sau de îngheţuri târzii de primăvară. Primele etape ale stării de vegetaţie, dezmuguritul şi începutul înfloririi au decurs în condiţii meteo normale care au permis o creştere corespunzătoare a lăstarilor şi influorescenţei. Începând cu sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, precum şi pe toată perioada lunii iulie, pe fondul înregistrării unor precipitaţii abundente şi pe o perioadă lungă de timp, aplicarea tratamentelor fitosanitare nu s-a putut efectua optim în toate plantaţiile viticole, ducând la o diminuare a producţiei medii la hectar la strugurii de vin şi de masă".

În ciuda producţiei mai mici, reprezentanţii DAJ Vrancea spun că din strugurii recoltaţi în această toamnă se vor produce vinuri "de excepţie", datorită concentraţiei mari de zahăr din strugure, comparativ cu alţi ani.

Judeţul Vrancea deţine cea mai mare suprafaţă viticolă din ţară, circa 10% din suprafaţa viticolă, respectiv 26.000 de hectare de viţă de vie. Anual, în Vrancea se produc circa 100 de milioane de litri de vin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9245
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1111
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4560
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6701
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.0234

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro