Profitul HSBC, afectat de costuri

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 07 august 2018

Profitul HSBC, afectat de costuri

Grupul bancar britanic "HSBC Holdings" Plc., cel mai mare din Europa, a raportat, pentru primele şase luni din 2018, un avans mic al profitului impozabil, din cauza sporirii cheltuielilor cu investiţiile prevăzute în noua strategie de creştere şi a provizioanelor de 765 de milioane de dolari constituite pentru un caz de vânzare de titluri ipotecare în SUA.

HSBC a anunţat, ieri, că profitul operaţional a însumat 10,7 miliarde de dolari în cele şase luni încheiate în 30 iunie, cu 4,6% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

Costurile băncii au sporit cu 6% în perioada de raportare, la 17,5 miliarde de dolari, după ce a angajat personal şi şi-a extins capaciltăţile digitale.

"Luăm măsuri ferme ca să aplicăm strategia pe care am anunţat-o în iunie", a declarat, într-un comunicat, John Flint, directorul executiv al HSBC, adăugând: "Investim în atragerea de noi clienţi, în creşterea cotei noastre de piaţă şi în crearea bazelor unei majorări consecvente a profiturilor şi dividendelor".

În luna iunie, Flint a anunţat un plan pe trei ani, care presupune investiţii de 15-17 miliarde de dolari în zone precum tehnologia şi operaţiunile din China, potrivit Reuters.

Profitul brut obţinut de bancă în Asia a cres­cut cu 23% în perioada analizată, la 9,4 miliarde de dolari, reprezentând 88% din câştigul grupului. Flint amintea, în strategia lansată în iunie, că Asia este una dintre ţintele strategice ale băncii.

Oficialul băncii a subliniat, ieri, că, în perioada ianuarie-iunie 2018, divizia de retail banking şi management al averilor, respectiv cea de commercial banking au avut cele mai bune rezultate, iar ambele continuă să beneficieze de mediul pozitiv al dobânzilor.

Veniturile totale din vânzările HSBC au sporit cu 4,2% în primul semestru, la 27,3 miliarde de dolari.

Banca a mai informat că l-a numit pe Jonathan Symonds, fost preşedinte al "HSBC Bank" Plc., în funcţia de vicepreşedinte.

Profitul brut al HSBC a fost de 5,96 miliarde de dolari în trimestrul aprilie-iunie 2018, depăşind cifra medie estimată de analişti: 5,79 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro