Proiectul cripto al Facebook va fi definitiv închis la 1 septembrie

G.D.
Companii / 2 iulie

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Meta plănuieşte să închidă portofelul digital Novi la 1 septembrie, la doar unsprezece luni după ce compania cunoscută anterior sub numele de Facebook l-a lansat, anunţă CNBC, conform Ştiripesurse.ro.

Compania a anunţat viitoarea închidere pe site-ul Novi, informându-i pe clienţi că "Pilotul Novi se încheie în curând" şi nu va mai fi disponibil pentru utilizare după această dată.

Meta a declarat că utilizatorii Novi ar trebui să îşi retragă soldul rămas în conturile Novi înainte de data închiderii. Oamenii pot fie să îşi transfere soldul rămas în contul lor bancar, fie să retragă fondurile digitale sub formă de numerar, acolo unde este cazul, a precizat compania.

Utilizatorii Novi nu îşi vor mai putea accesa conturile după 1 septembrie, ceea ce înseamnă că nu vor putea recupera informaţii despre conturi, cum ar fi istoricul tranzacţiilor.

Compania a lansat Novi în octombrie anul trecut într-o versiune beta, sau de testare, cu ajutorul bursei de criptomonede Coinbase. Coinbase a furnizat tehnologii de stocare digitală şi de securitate pentru a ajuta aplicaţia Novi să securizeze fondurile oamenilor, a declarat în octombrie bursa de criptomonede într-o postare pe blog.

La momentul respectiv, Meta a prezentat Novi ca o modalitate uşoară pentru ca oamenii să trimită şi să primească bani cu ajutorul criptomonedei Paxos Dollar, sau USDP, o stablecoin. La un moment dat, Meta plănuia să emită şi să accepte criptomoneda Diem, care era susţinută de o asociaţie condusă de Facebook, împreună cu portofelul Novi.

Cu toate acestea, proiectul criptomonedei Diem, supravegheat de Asociaţia Diem şi susţinută de Meta s-a confruntat cu un control intens din partea autorităţilor de reglementare, ceea ce a dus la dispariţia sa. Liderul proiectului, David Marcus, şi-a anunţat plecarea de la Facebook în noiembrie anul trecut. În ianuarie, banca Silvergate, axată pe criptomonede, a cumpărat de la Asociaţia Diem toată proprietatea intelectuală şi activele asociate Diem, ceea ce a reprezentat un eşec major pentru Meta.

"În ciuda faptului că ne-a oferit un feedback substanţial pozitiv cu privire la designul reţelei, a devenit totuşi clar, în urma dialogului nostru cu autorităţile federale de reglementare, că proiectul nu poate merge mai departe", a declarat atunci Stuart Levey, directorul executiv al Diem, într-o declaraţie. "Ca urmare, cea mai bună cale de urmat a fost să vindem activele grupului Diem, aşa cum am făcut astăzi către Silvergate".

De atunci, stablecoins au fost supuse unei examinări intense pe fondul unei scăderi mai ample a pieţei criptomonedelor. Prăbuşirea din luna mai a UST, care a pierdut legătura cu dolarul, a îngrijorat investitorii şi autorităţile de reglementare cu privire la faptul că anumite tipuri de stablecoins ar putea să nu aibă suportul necesar pentru a fi răscumpărate în cazul unei crize.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

11 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9090
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7494
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0470
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8036
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2231

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro