Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Raport SVN:"Suprafaţa de birouri livrată scade cu 14%"

M.M.
Companii #Construcţii /

Cristian Şimon

Cristian Şimon

Suprafaţa de birouri livrată în 2020 va aduce mai puţine birouri Clasa A în Cluj - Napoca, într-un context în care spaţiile care sunt neocupate în acest moment reprezintă 6,3% din stocul existent, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Investitorii vor avea o competiţie puternică în clădirile de birouri Clasa A, unde peste 18.000 de metri pătraţi sunt disponibili spre mutare imediată.

Astfel, suprafaţa de birouri Clasa A care se va livra în Cluj - Napoca în 2020 va scădea cu aproximativ 14% comparativ cu 2019. Clădirile de birouri Clasa A programate spre livrare anul viitor în oraş însumează 20.500 de metri pătraţi.

În acest an s-au livrat 23.900 de metri pătraţi birouri Clasa A, cu peste 140% mai mult faţă de 2018, printre cele mai importante tranzacţii se numără închirierea a 7.100 de metri pătraţi în Vivido, a 5.850 de metri pătraţi în Andvancity, a 3.300 de metri pătraţi în proiectul Scala şi a 800 de metri pătraţi în Park Tower.

Cristian Şimon, Head of Commercial Office SVN Romania | Cluj a declarat: "Chiar dacă un procent semnificativ din birourile care se vor livra anul viitor în oraş sunt deja pre-închiriate, nu considerăm că asistăm la o piaţă a dezvoltatorilor. Majorarea continuă a veniturilor şi cotele foarte reduse ale somajului menţin o tensiune pe piaţa forţei de muncă, implicit şi în ceea ce priveşte uşurinţa cu care companiile îşi extind afacerile. În plus, există o suprafaţă semnificativă de birouri Clasa B disponibilă, în clădiri cu specificaţii tehnice foarte bune, clădiri care pot reprezenta o opţiune reală pentru unele companiile aflate în căutarea unui spaţiu de birouri".

Chiriile pentru cele mai bune spaţii de birouri din Cluj - Napoca au rămas neschimbate în ultimii doi ani, la o valoare lunară de 13 - 15 euro/metru pătrat, iar cele ce aparţin Clasei B sunt cuprinse între 8 - 15 euro/metru pătrat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS