Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

RĂSPUNS LA MOŢIUNEA PNL:CE Oltenia nu are datorii şi respectă condiţiile de mediu

Elena Deacu
Companii #Energie /

CE Oltenia nu are datorii şi respectă condiţiile de mediu

Complexul Energetic Oltenia răspunde moţiunii simple depuse de PNL şi dezminte afirmaţiile potrivit cărora nu ar fi plătit taxe, ar avea datorii, n-ar respecta condiţii de mediu sau ar face concedieri.

Potrivit unei opinii publice transmise, CE Oltenia dezminte astfel afirmaţia care susţine că, în ultima perioadă, CE Oltenia nu a plătit taxe şi impozite către bugetul de stat. În acest sens, Complexul anexează adresa ANAF în care se arată că CE Oltenia figurează cu obligaţii de plată = 0 şi sume de rambursat/restituit = 0 (vezi foto).

Totodată, CE Oltenia neagă şi că nu au fost plătite creditele accesate de Complex. În acest sens, compania face referire la răspunsurile tuturor băncilor cu care CE Oltenia are contracte (UniCredit Ţiriac Bank, EximBank, BCR, BRD, CEC) în care se menţionează că societatea şi-a onorat toate obligaţiile contractuale de plata, nefiind înregistrate sume restante.

CE Oltenia transmite, de asemenea, că nu înregistrează plăţi restante către furnizori, decontarea acestor obligaţii încadrându-se în termenele de scadenţă.

Mai mult, privind afirmaţia care susţine că CE Oltenia nu respectă condiţiile de mediu, complexul transmite că sucursalele CE Oltenia sunt singurele care funcţionează cu autorizaţii de mediu.

"CE Oltenia este singurul producător de energie care are implementate instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere şi instalaţii de evacuare în slam dens a zgurii şi cenuşii rezultate în urma procesului de ardere a cărbunelui", menţionează comunicatul Complexului.

Conducerea neagă totodată şi că vor concediaţi 3000 de salariaţi.

CE Oltenia susţine că numărul total de salariaţi este redus cu 1100 persoane, în urma externalizării Carierei Berbeşti, cu 1300 persoane care îndeplinesc condiţiile de pensionare, şi cu cca 600 persoane datorită restrângerii de activitate ca urmare a închiderii SE Brăila, epuizării resurselor de la Cariera Seciuri, închiderii perimetrului minier Peşteana Sud, închiderii activităţii de subteran la mina Ploştina şi mina Tehomir.

Complexul precizează că de la aceste subunităţi vor fi făcute redistribuiri de personal, în limita posibilităţilor.

În contextul dat, conducerea CE Oltenia ţine să menţioneze că, în perioada 2013-2015, la nivelul CE Oltenia a fost imperios necesară reducerea cheltuielilor pentru asigurarea menţinerii în piaţă, fapt ce a produs efecte şi asupra multor societăţi care obişnuiau să obţină profituri uriaşe din relaţiile cu zona minieră sau cu cea energetică. Aceste societăţi au fost aduse în situaţia de a-şi desfăşura activitatea în limita normalităţii.

"Situaţia CE Oltenia şi a altor producători de energie pe bază de cărbune se datorează unui pachet legislativ adoptat în 2011 şi asumat de guvernul de atunci în faţa Uniunii Europene, în baza căruia energia regenerabilă este masiv subvenţionată în detrimentul surselor clasice, în special cărbunelui", conchide Directoratul CE Oltenia.

PNL a depus pe 1 aprilie o moţiune simplă intitulată "În lipsa oricărei Strategii Energetice, copilotul Victor Ponta conduce sectorul minier românesc spre faliment", care trage un semnal de alarmă referitor la situaţia dezastruoasă în care se găseşte sectorul minier şi energetic din România.

PNL a depus pe 1 aprilie o moţiune simplă intitulată "În lipsa oricărei Strategii Energetice, copilotul Victor Ponta conduce sectorul minier românesc spre faliment", care trage un semnal de alarmă referitor la situaţia dezastruoasă în care se găseşte sectorul minier şi energetic din România.

"PNL cere Guvernului condus de Victor Ponta şi Ministerului Economiei condus de Andrei Gerea să oprească jaful de la aceste companii şi să elimine influenţele politice", se arată în moţiunea iniţiată de 101 deputaţi liberali.

Potrivit iniţiatorilor, Complexul Energetic Oltenia înregistrează în prezent pierderi de aproximativ 120 milioane lei, în ultima perioadă nu au fost plătite taxele şi impozitele către bugetul de stat, nu sunt plătite creditele, nu sunt plătiţi furnizorii, deşi în 2012 s-a înregistrat un profit de 44 de milioane de lei. Motivul 'dezastrului' de la CE Oltenia ar fi, în opinia liberalilor, numirea vicepreşedintelui PSD Laurenţiu Ciurel drept manager.

Liberalii solicită prin moţiune începerea procedurilor pentru demiterea lui Laurenţiu Ciurel, implementarea OUG 109/2011 privind guvernanţa corporatistă, în spiritul şi litera acesteia, elaborarea Strategiei Energetice Naţionale, printr-un dialog cu actorii implicaţi, care să răspundă nevoilor interne şi provocărilor şi cerinţelor Uniunii Europene, măsuri concrete pentru eliminarea clientelismului politic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie