Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Reclamele au adus un munte de bani pentru Youtube

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

Achiziţionarea YouTube a reprezentat o adevărată lovitură, din toate punctele de vedere, pentru Google. Cel mai mare site de video aduce aproximativ 10% din veniturile totale ale Google. Pentru prima oară în 14 ani de când l-a cumpărat, Google a făcut publice veniturile pe care YouTube le generează trimestrial şi anual din reclamele afişate.

Astfel, în ultimul trimestru al anului trecut, reclamele YouTube au adus companiei americane 4,7 miliarde de dolari. Pe tot anul trecut, reclamele din YouTube au generat 15,15 miliarde de dolari. Anual, veniturile din reclame ale YouTube au crescut cu aproximativ 4 miliarde, de la 11,16 miliarde, cât a fost cazul în urmă cu un an. Google a cumpărat YouTube în 2006 pentru 1,65 miliarde de dolari, bani pe care-i produce acum, estimativ, în mai puţin de două săptămâni. Raportat la ultimul trimestru, veniturile generate de YouTube (4,7 miliarde dolari) reprezintă aproximativ 10% din veniturile Alphabet, care a anunţat că a generat în aceeaşi perioadă 46 miliarde dolari.

Platforma are şi un public pe care se poate baza...constant. Astfel, 20 de milioane de oameni plătesc pentru unul dintre serviciile contra cost şi fără reclame oferite de YouTube. Pe de altă parte, serviciul de video, YouTube Premium, şi cel de muzică, YouTube Music, au împreună peste 20 de milioane de abonaţi care plătesc pentru a nu fi întrerupţi de reclamă şi a putea asculta muzică şi cu ecranul telefonului oprit. Conform datelor, 2 milioane dintre abonaţi sunt cetăţeni ai Statelor Unite. Utilizatorii plătitori au generat pentru YouTube aproximativ 3 miliarde de dolari pe parcursul anului trecut. Asta înseamnă că, împreună cu cele 15,15 miliarde de dolari câştigaţi din reclame, veniturile totale ale YouTube sunt de peste 18 miliarde de dolari. You-Tube are în jur de 2 miliarde de vizitatori lunari. Asta înseamnă că Google a convins până acum doar 1% dintre aceştia să se aboneze la unul din cele două servicii, YouTube Music sau YouTube Premium. În ţara noastră, un abonament lunar YouTube Premium este 26 lei pe lună. YouTube Music cos-tă 22 lei pe lună. YouTube Premium conţine şi YouTube Music. Principalele facilităţi ale acestora sunt lipsa reclamelor, redarea audio în fundal şi funcţia de download.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie