Reîmpăduriri - 19 milioane de puieţi vor fi plantaţi în această primăvară

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Mediu / 16 martie

Reîmpăduriri - 19 milioane de puieţi vor fi plantaţi în această primăvară

Reîmpădurirea anumitor zone, defrişate fără control în ultimii 30 de ani, reprezintă un obiectiv major pentru ţara noastră. Pădurile de mâine trebuiesc plantate azi. Circa 19 milioane de puieţi forestieri vor fi plantaţi în campania de împădurire de primăvară, în perioada 15 martie - 15 aprilie, în cadrul evenimentului intitulat Luna Plantării Arborilor, informează Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

Acţiunile de împădurire se vor derula la nivelul direcţiilor silvice din întreaga ţară informează Regia: "În cadrul Lunii Plantării Arborilor, ce are loc anual între 15 martie şi 15 aprilie, sunt organizate lucrări de împădurire, acţiuni de popularizare şi educare în domeniul silvic, iar Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva pune la dispoziţia celor interesaţi puieţii forestieri necesari acţiunilor de împădurire sau asigură sprijinul logistic pentru acţiunile voluntarilor implicaţi în astfel de lucrări. Luna Plantării Arborilor este organizată în fiecare an, în conformitate cu prevederile Codului Silvic, şi se suprapune parţial cu campania de împăduriri de primăvară. Pe fondul condiţiilor meteorologice favorabile, campania de împăduriri de primăvară a debutat la nivelul mai multor direcţii silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva încă din luna februarie şi va continua şi după 15 aprilie, data oficială pentru încheierea Lunii Plantării Arborilor, până la finalizarea lucrărilor din programul campaniei". Astfel, în campania de împăduriri din această primăvară, Romsilva va planta circa 19 milioane de puieţi forestieri, produşi în pepinierele silvice proprii, cu ajutorul cărora se vor regenera 10.244 de hectare fond forestier de stat, din care 7.127 de hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 hectare prin regenerare artificială, prin lucrări de împădurire. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.391 de hectare şi de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 179 hectare. Programul de regenerare a pădurilor de stat administrate de RNP - Romsilva din anul 2022, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, prevede lucrări de regenerare pe 14.057 hectare, din care 9.354 hectare prin regenerări naturale şi 4.703 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind un alocat un buget total de 220,4 milioane lei. Datele oficiale relevă faptul că, în ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.892 de hectare fond forestier de stat (47.335 hectare prin regenerări naturale şi 25.557 hectare prin lucrări de împădurire), fiind plantaţi, în total, 141,37 milioane de puieţi forestieri.

RNP - Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului, circa 48% dintre pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Pădurile de mâine trebuiesc plantate azi"...da, dar trebuie plantate de cai care le-au taiat, Schweighofer, nu de mine. Ca si curiozitate, stiti ca padurile in Romania reprezinta 39% din suprafata in timp ce in Austria 43%? Si totusi le taie tot pe ale noastre

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro