Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

RE/MAX ROMÂNIA:Volumul tranzacţiilor de închirieri s-a triplat în primul semestru din 2019

I.M.
Companii #Construcţii /

Răzvan Cuc

Răzvan Cuc

RE/MAX România, a înregistrat în primul semestru al anului curent o triplare a numărului de tranzacţii de închirieri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Totodată, în acelaşi interval temporal, birourile RE/MAX România au intermediat un volum dublu de tranzacţii faţă de S1 2018, cu o valoare cumulată a proprietăţilor tranzacţionate de circa 79 milioane de euro, transmite un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Potrivit reprezentanţilor companiei, aproximativ 40% din totalul tranzacţiilor încheiate în S1 2019 au fost reprezentate de închirieri, înregistrându-se o triplare pe acest segment, comparativ cu S1 2018. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-au efectuat circa 16% închirieri versus 84% vânzări.

Răzvan Cuc, Preşedintele RE/MAX România, a declarat: "Întrucât piaţa imobiliară a cunoscut un avans accelerat în ultima perioadă, cererea de închirieri a crescut, la rândul său, direct proporţional cu tendinţele pieţei. Pe de altă parte, creşterile înregistrate de RE/MAX România la nivel de cifre se datorează, printre altele, strategiei de extindere pe care mizăm încă de la lansarea pe piaţa locală, ce reprezintă în continuare un obiectiv pe termen mediu şi lung".

Din volumul total de proprietăţi tranzacţionate de birourile RE/MAX în această perioadă, 86% fac parte din segmentul rezidenţial, urmate de cele comerciale şi office (8,5%), terenuri (3,5%) şi proprietăţi industriale (2%). Potrivit reprezentanţilor companiei, cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare rămân Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov - respectiv oraşele de dimensiuni mari cu o creştere economică accelerată -, astfel că topul oraşelor în care s-au încheiat cele mai numeroase tranzacţii rămâne la fel ca anul precedent.

RE/MAX România a înregistrat în primul semestru din 2019 o dublare a volumului de tranzacţii comparativ cu S1 2018, ce au cumulat o valoare de circa 79 milioane de euro. Faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, compania s-a extins considerabil în ceea ce priveşte numărul de birouri la nivel naţional şi numărul de agenţI, potrivit comunicatului citat.

Pe fondul rezultatelor înregistrate de companie până în prezent, precum şi a tendinţelor pieţei imobiliare, RE/MAX România mizează până la finele anului pe creşteri de circa 40% în toate direcţiile de dezvoltare, comparativ cu rezultatele raportate anul trecut.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS