REPREZENTANT CA AL STB:"Facem un apel către şoferi, către toţi angajaţii societăţii să reia lucrul"

S.B.
Miscellanea / 25 ianuarie

"Facem un apel către şoferi, către toţi angajaţii societăţii să reia lucrul"

Un reprezentant al Consiliului de Administraţie al STB a anunţat, luni seară, că nu s-a ajuns la un consens în urma discuţiilor cu sindicaliştii, reiterând că, potrivit contractului de muncă, sindicatele nu pot solicita demiterea directorului general, informează news.ro.

"Se poate considera că nu am ajuns la un consens, am transmis sindicatului că va fi făcută o evaluare a performanţelor directorului general şi a societăţii în baza unor criterii foarte bine stabilite", a afirmat el, făcând apel la toţi angajaţii societăţii să reia lucrul cât se poate de repede.

"Contractul de muncă în vigoare interzice ca sindicatele să solicite demiterea directorului general. De asemenea, ţinând cont de situaţia prin care a trecut Bucureştiul în ultimele zile, facem un apel către şoferi, către toţi angajaţii societăţii să reia lucrul cât se poate de repede, aşa cum este prevăzut în hotărârea instanţei", a transmis, luni seară, un reprezentant al Consiliului de Administraţie al STB, la finalul discuţiilor cu sindicatele.

Potrivit acestuia, Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor fac toate eforturile pentru a debloca situaţia.

"Se poate considera că nu am ajuns la un consens, am transmis sindicatului că va fi făcută o evaluare a performanţelor directorului general şi a societăţii în baza unor criterii foarte bine stabilite, de altfel există nişte criterii de performanţă foarte bine stabilite în contractele directorilor. Deci acestea vor fi analizate şi apoi se va putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză", a adăugat el.

Reprezentantul CA a arătat că acest Consiliu este deschis la alte întâlniri, dar până în prezent nu s-a stabilit nimic în acest sens.

Întrebat dacă marţi STB va funcţiona sau nu, acesta a replicat: "Ştiţi cum e, acest aspect este la latitudinea şoferilor. Noi am făcut toate eforturile pentru a debloca situaţia, deja noi nu avem pârghii să facem altceva, ţinând cont şi de faptul că în clipa de faţă există nişte hotărâri de instanţă care nu sunt puse în aplicare".

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că, dacă de dimineaţă erau "cam 20% autobuze, troleibuze, tramvaie în traseu", la finalul zilei sunt aproape 40%. "Deci sunt tot mai mulţi şoferi şi vatmani care înţeleg că această aventură trebuie să se sfârşească. Eu sper să existe decizia raţională în urma discuţiei care are loc în seara asta, astfel încât greva să se oprească începând cu mâine", susţinea el.

Protestul angajaţilor STB a ajuns în cea de-a cincea zi.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro