Resolution Property şi Zeus Capital Management au achiziţionat complexul de birouri Floreasca Park

A.P.
Comunicate de presă #Construcţii /

Resolution Property şi Zeus Capital Management au achiziţionat complexul de birouri Floreasca Park

Resolution Property şi Zeus Capital Management au achiziţionat Floreasca Park, un complex de birouri de aproximativ 40.000 m2, situat în centrul Bucureştiului. Proprietatea a fost vândută celor două companii reunite într-un joint-venture de către un fond administrat de GLL Real Estate Partners GMBH (membru al Grupului Macquarie), anunţă un comunicat de presă al celor două companii mai sus enunţate.

Floreasca Park este prima investiţie făcută de Resolution în România şi cea de-a cincea investiţie din portofoliul Zeus pe piaţa imobiliară din Bucureşti şi reprezintă prima achiziţie a parteneriatului dintre cele două companii de top care se ocupă de investiţii şi administrarea activelor.

Clădirea premium de birouri se află în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, una dintre cele mai căutate arii de business din Bucureşti, adesea denumită şi "Noul CBD" (Central Business District). Complexul al cărui principal chiriaş este compania Oracle este alcătuit din două clădiri moderne de birouri de clasa A, conectate printr-o parcare subterană cu o capacitate de 586 de maşini. Alţi chiriaşi reprezentativi sunt Kellogg's, BASF, Saint-Gobain, Ursus Breweries şi ENI. Proprietatea beneficiază de conexiuni la mai multe mijloace de transport în comun şi oferă o serie de facilităţi pentru chiriaşi, inclusiv o cafenea şi o unitate bancară, detaliază comunicatul de presă.

De asemenea, complexul îndeplineşte standarde ridicate de sustenabilitate, incluzând opţiuni precum reciclarea apei pluviale şi a căldurii, răcirea naturală pe timp de noapte printr-un sistem computerizat de ferestre, pompe de căldură cu alimentare geotermală şi utilizarea apei subterane pentru sistemele de răcire.

Scott O'Donnell, Resolution Property, a declarat:

"În ciuda schimbării practicilor de lucru, cererea pentru spaţii de birouri bine echipate şi amplasate în zonele centrale de business va continua să fie ridicată. Suntem mulţumiţi de modul în care piaţa de real-estate continuă să evolueze şi ne mândrim prin faptul că am fost întotdeauna în fruntea acestor schimbări. Dorim să facem din achiziţia Floreasca Park următorul pas al prezenţei noastre extinse în România şi Europa Centrală şi de Est".

Stelios Zavvos, Preşedinte şi CEO al Zeus Capital Management, a adăugat:

"Suntem foarte încântaţi să finalizăm achiziţia unei clădiri de birouri de referinţă şi să avansăm cu programul nostru de investiţii în Europa Centrală şi de Sud-Est. Aceasta este a cincea achiziţie a platformei noastre de investiţii, care se concentrează pe proprietăţi imobiliare de top din regiune. Suntem încrezători că acest activ premium în piaţa de birouri din Bucureşti, care are foarte mare potenţial, va aduce rezultate excepţionale investitorilor noştri".

Cumpărătorii au fost consiliaţi de către Kinstellar, Knight Frank, Ernst & Young şi Sentient. Achiziţia a fost finanţată de Erste Bank. GLL Real Estate Partners GMBH a fost consiliat de PeliPartners, Cushman & Wakefield Echinox şi Portland Trust în calitate de property manager.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro