Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

REŢEAUA PRIVATĂ DE SĂNĂTATE REGINA MARIA:Din totalul de 74.000 de teste procesate pentru diagnosticarea COVID-19, 2% au ieşit pozitive

A.P.
Comunicate de presă /

Din totalul de 74.000 de teste procesate pentru diagnosticarea COVID-19, 2% au ieşit pozitive

Un total de 74.000 de teste RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 au fost prelucrate de laboratoarele Regina Maria, anunţă un comunicat de presă al reţelei private de sănătate.

Conform statisticelor lor, 64% dintre dintre teste au aparţinut pacientelor de sex feminin. Din totalul de teste procesate în cele 3 laboratoare de biologie moleculară ale reţelei, 2% au avut un rezultat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus.

În laboratoarele Regina Maria, o echipă de 20 de specialişti a ajutat la gestionarea situaţiei cu testele.

S-au testat pacienţi din toate judeţele ţării. De asemenea, au fost testaţi bebeluşi, dar şi pacienţi cu vârsta de 98 de ani. 23% dintre teste au fost efectuate pentru pacienţi cu vârsta peste 60 ani, pacienţi care se află în clasa de risc. Cu un timp mediu de validare a rezultatelor de 1,41 zile, 31% dintre rezultate au fost validate chiar în ziua recoltării.

În Bucureşti au fost recoltate cele mai multe teste, adică 26.803. Mai apoi au urmat judeţele: Braşov cu 8.263 teste, Cluj cu 7.790 teste, Prahova cu 5.562 teste şi Vâlcea cu 5.471 teste, conform comunicatului de presă.

Dr. Andreea Alexandru, Medic Primar Medicină de Laborator, Medic-Şef Laboratorul Central Bucureşti şi Director Medical Divizia Laboratoare Clinice REGINA MARIA, a declarat: "Odată cu relaxarea măsurilor de izolare impuse de către autorităţi, a crescut şi nevoia de suplimentare a testării. Laboratorul Central REGINA MARIA continuă să lucreze în regim 24/24h, 7 zile din 7, crescând capacitatea de testare la 1210 teste/zi".

Regina Maria a fost unul dintre laboratoarele private care s-a implicat în testarea gratuită a personalului medical din linia întâi, sprijinind spitalele publice în efortul de gestionare a pacienţilor COVID-19.

Un număr de 64 de spitale publice au beneficiat de teste RT- PCR gratuite, datorită unei investiţii de peste 2.600.000 de lei, asigurată de partenerii privaţi.

În laboratoarele Regina Maria se prelucrează atât testele pentru diagnosticarea COVID-19, dar şi teste serologice pentru determinarea răspunsului imun.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cate teste noi, pe oameni care nu au mai fost testati niciodata se fac? De ce nu iese sa spuna nimeni? De ce se minte la TV cu cifre care inclus si re-testarile?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie