Abonament gratuit

Retragerile de peste o mie de dolari restricţionate în Liban

I.L.
Internaţional /

Retragerile de peste o mie de dolari restricţionate în Liban

Libanezii vor avea dreptul să scoată din conturile lor bancare cel mult 1.000 de dolari pe săptămână, ca "măsură temporară" adoptată pentru ameliorarea crizei economice profunde ce însoţeşte valul de proteste împotriva clasei politice, relatează Agerpres.

De asemenea transferurile financiare către exteriorul ţării sunt limitate, doar la cuantumul ''cheltuielilor personale urgente''. Asociaţia Libaneză a Băncilor a cerut cetăţenilor să folosească moneda locală, lira libaneză, pentru toate tranzacţiile financiare.

În Liban cea mai mare parte a produselor de larg consum sunt importate, iar moneda folosită preponderent în tranzacţiile externe este dolarul american.

Sucursalele băncilor erau în continuare închise luni în această ţară în urma unei greve declanşate săptămâna trecută de funcţionarii bancari, ce se plâng că primesc ameninţări din partea clienţilor.

Libanul este marcat de o lună de proteste masive împotriva clasei politice acuzată de corupţie şi incompetenţă. Această criză a determinat scăderea ratingului datoriei naţionale sub categoria ''junk''. Libanul are o datorie publică echivalentă cu 148% din PIB.

Premierul Saad Hariri a demisionat în urma protestelor, dar preşedintele Michel Aoun nu a numit încă un nou premier, iar în acest timp manifestaţiile nu contenesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie