ROCA Investments îşi dublează capitalul social pentru investiţii în afacerile româneşti

A.B.
Comunicate de presă / 28 iulie 2020

ROCA Investments îşi dublează capitalul social pentru investiţii în afacerile româneşti

ROCA Investments şi-a propus să-şi dubleze capitalul social în acest an, pentru a se implica în noi afaceri româneşti: "Ne pregătim pentru ceea ce urmează, va fi o perioadă tot mai grea pentru companiile mijlocii."

ROCA Investments, parte din Impetum Group, o soluţie de capital, parteneriat şi management pentru consolidarea afacerilor româneşti aflate în impas, anunţă încheierea cu succes a primei etape din procesul de dublare a capitalului social propusă pentru acest an, potrivit unui comunicat de presă.

Obiectivul companiei este de a-şi majora capitalul social în două etape succesive. Tocmai a fost încheiată prima etapă, cea destinată acţionarilor fondatori, care a însemnat majorarea capitalului social al societăţii cu 30,38 milioane lei (6,3 milioane euro), până la 91,13 milioane lei (18,9 milioane euro). Capitalul subscris va fi folosit în exclusivitate pentru a investi în noi companii, în contextul în care obiectivul ROCA Investments este de a duce companii româneşti la următorul nivel, susţinându-le în acelaşi timp să depăşească această perioadă dificilă pentru economia românească, cauzată de pandemie.

A doua etapă a majorării urmează să fie demarată în septembrie, cu intenţia de a fi cooptaţi acţionari noi.

Această majorare de capital face parte dintr-un plan mai amplu al ROCA Investments de a-şi creşte anvergura implicării în economia naţională, prin investiţii în mai multe companii, într-o perioadă dificilă pe plan economic, în contextul în care soluţiile existente pe piaţă pentru IMM-uri sunt insuficiente, ineficiente şi neadaptate realităţii economice.

Rudi Vizental, CEO-ul ROCA Investments, a declarat "E un moment în care cei mulţi investitori preferă să fie pasivi şi precauţi, să aştepte ca această perioadă de incertitudine să treacă. Dar pentru noi e un moment de acţiune. Le suntem recunoscători acţionarilor pentru modul în care au acceptat această abordare, pentru că se implică şi pentru că ne susţin. Această majorare ne obligă să acţionăm şi mai hotărât, pentru a ne îndeplini misiunea până la capăt. Va urma o perioadă dificilă pentru multe companii româneşti; ROCA îşi asumă să contribuie relevant la consolidarea economiei naţionale"

Un alt obiectiv al ROCA Investments, strâns legat de operaţiunea de majorare de capital, este de a-şi dubla portofoliul de companii până la finalul anului, investind în domenii de activitate considerate strategice, precum agri-food şi servicii aferente, logistică, servicii B2B, reciclare şi producţie în domenii strategice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro