Rompetrol vrea să aibă, până în 2020, o staţie sustenabilă de alimentare

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 aprilie 2017

Rompetrol intenţionează ca, până în 2020, să aibă o staţie sustenabilă de alimentare, unde vor fi folosite materiale sustenabile, a declarat, joi, Costinela Drăgan, director manager Sustenabilitate KMG International, la o conferinţă.

"KazMunaiGaz, compania naţională a Kazahstanului, care este şi shareholderul majoritar în acest moment al Grupului Rompetrol sau KMG International, are proiecte foarte ambiţioase, ca de exemplu cel cu Banca Mondială, prin care îşi propun o flaring, până în 2020, foarte multe proiecte pe biodiversitate în Marea Caspică.(...) Câteva cifre relevante pentru KazMunayGas: 49 de milioane de dolari suport aid către angajaţi, aproape 20 de milioane de dolari contribuţie în proiecte de sponsorizare şi caritate.(...) Consumatorul - şi mai ales cei din generaţia Millenials - se uită foarte mult nu numai la calitatea produsului, ci şi dacă respectiva companie implementează proiecte de sustenabilitate în protecţia mediului.(...) Vom avea, sperăm, până în 2020, o staţie sustenabilă, pe modelul celei de la Repsol, unde vor fi folosite materiale sustenabile, ne propunem captura de CO2, iluminare LED, puncte de încărcare maşini electrice", a afirmat Drăgan, potrivit Agerpres.

Aceasta a dat exemplul investiţiei Repsol, care şi-a construit în 2011 în Spania, la Madrid, prima benzinărie din lume certificată BREEAM ca fiind sustenabilă.

De asemenea, Drăgan a mai afirmat: "Ne propunem să avem, poate în următorii cinci ani, primul depozit verde. Momentan, operăm zece depozite în România şi ne propunem ca unul dintre ele să fie verde'.

Potrivit reprezentantului KMG International, proiectele ce vizează sustenabilitatea sunt extrem de importante la nivel mondial, iar România s-a angajat să alinieze acestor iniţiative.

"Ne-am propus să facem trecerea de la CSR către sustenabilitate, prin urmare nici nu mai folosim termenul de CSR atunci când vorbim de strategia de business, de dezvoltare durabilă. Am putea spune că sustenabilitatea vs CSR reprezintă o evoluţie a gândirii, nu este numai beneficiul pentru shareholder, ci o mai bună balanţă între investiţii şi contribuţia către societate (...) România este o ţară cu 4,8 milioane de oameni săraci, din care 1,4 milioane copii, şi de aceea sunt foarte multe lucruri de făcut, iar companiile îşi asumă la nivelul politicilor de CSR o serie de proiecte, aşa cum face şi KMG International, mai ales pe domeniul protecţiei mediului şi sănătate. Pe partea de protecţia mediului, în decembrie 2015, a fost Conferinţa pe Climate Change şi ştim cu toţii că 195 de ţări au adoptat primul agrement pe schimbări climatice, la care a semnat şi România şi Kazahstanul. Cel mai important este că aceste ţări şi-au asumat o mai bună transparenţă în comunicare şi planuri concrete de a susţine schimbările climaterice, prin reducerea de emisii. Ce este şi mai interesant, este că ţările dezvoltate susţin acest obiectiv printr-un fond de 100 de miliarde de dolari anual, până în 2025, bani care vor merge către ţările în curs de dezvoltare, pentru a reduce emisiile", a precizat Costinela Drăgan.

Potrivit acesteia, un alt eveniment internaţional se va desfăşura anul acesta la Astana, în perioada iunie - septembrie, respectiv o conferinţă pe tema Future Energy, unde foarte multe ţări participante, lideri de guverne, de ţări, de companii îşi propun să răspundă la întrebarea: Cum asigurăm o energie sustenabilă pentru toţi, în timp ce avem aceste targeturi ambiţioase de reducere a emisiilor de CO2?.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Prin investițiile de modernizare pe care le-a făcut la rafinăria Petromidia și Vega, KMGI s-a implicat mereu în protejarea mediului.

    Rompetrol va deschide cu siguranță benzinării ecologice. Acest lucru face parte din strategia KMGI.

    Grija pentru mediu demonstrează seriozitatea KMGI.

    Cool! Avem nevoie de cât mai multe investiții de acest gen. Compania KMGI, care deține Rompetrol, este capabilă de astfel de proiecte.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro