Revista BURSA Construcţiilor

Saint-Gobain încheie un acord pentru achiziţionarea Grupului Duraziv din România

G.U.
Companii #Construcţii / 17 mai

Saint-Gobain încheie un acord pentru achiziţionarea Grupului Duraziv din România

Saint-Gobain anunţă încheierea unui acord pentru achiziţionarea Grupului Duraziv din România, specializat în producţia de adezivi, mortare, tencuieli, tencuieli decorative, vopsele şi profile metalice, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Prezentă pe piaţa materialelor de construcţii din România de 18 ani, având ca valori principale inovaţia şi grija pentru mediu, Duraziv s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, atingând o cifră de afaceri de peste 30 de milioane EURO în 2020. În cadrul Grupului îşi desfăşoară activitatea aproximativ 200 de angajaţi.

Această achiziţie îi va permite Grupului Saint-Gobain să îşi mărească gama de soluţii pentru finisaje interioare şi exterioare şi să îşi completeze portofoliul cu o gamă largă de vopsele. Totodată, va accelera penetrarea pieţei cu soluţii premium de izolare termică de tip ETICS pe bază de vată minerală bazaltică şi mortare produse local, pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor din România, contribuind astfel la atingerea obiectivului Grupului de scădere a amprentei de carbon.

Supusă aprobării autorităţilor de concurenţă din România, închiderea tranzacţiei este preconizată a avea loc în cel de-al treilea trimestru al acestui an, notează sursa citată.

Daniel Guzu, Director General al Grupului Duraziv, a declarat: "Ne bucurăm că ne alăturăm Grupului Saint-Gobain, o companie cu prestigiu în domeniul materialelor de construcţii. Avem o cultură organizaţională compatibilă cu cea a Grupului Saint-Gobain, bazată pe pasiune şi angajament, o cultură orientată către inovaţii, grijă faţă de mediul înconjurător şi satisfacţia clienţilor. În această nouă etapă, vom continua să ne dezvoltăm împreună şi să proiectăm materiale de cea mai înaltă calitate."

Ovidiu Păscuţiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România, a declarat: "Suntem încântaţi că Duraziv va face parte din familia Saint-Gobain. Gama de produse inovatoare, diversitatea soluţiilor, echipa performantă şi cultura bazată pe sustenabilitate şi inovaţie sunt aliniate cu strategia Grupului Saint-Gobain. Odată cu această achiziţie strategică, ne extindem gama de soluţii şi servicii oferite clienţilor noştri: cunoştinţele şi capacitatea noastră de inovare, împreună cu expertiza bogată a echipei Duraziv, ne vor permite să ne consolidăm poziţia pe piaţă. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună şi să creăm un viitor sustenabil."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro