Scădere uşoară a producţiei de hidrocarburi a Romgaz; producţia de electricitate s-a dublat

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 27 octombrie 2022

Sursă foto: Facebook / Romgaz

Sursă foto: Facebook / Romgaz

Compania îşi va prezenta situaţia aferentă primelor trei trimestre ale anului la jumătatea lunii viitoare

Producţia totală de hidrocarburi a Romgaz (SNG) a scăzut în primele nouă luni ale anului cu 0,67%, la 23,8 milioane barili echivalent petrol (bep), conform raportului producătorului de gaze publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În trimestrul al treilea producţia s-a diminuat cu 1,42% faţă de cea din perioada iulie-septembrie a anului trecut, la 7,58 milioane bep.

Cantitatea de gaze naturale extrase s-a ridicat la 23,7 milioane bep, în primele nouă luni ale anului, în scădere cu 0,51% comparativ cu cea din ianuarie-septembrie 2021, în timp ce producţia de condensat de gaze naturale s-a ridicat la 0,129 milioane bep, în scădere cu 19,4% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Vânzările de gaze din producţie internă, atât din producţie proprie cât şi achiziţionate de la terţi, au scăzut cu 6,22%, în primele nouă luni ale anului, la 3.522,7 milioane de metri cubi.

Pe de altă parte, producţia de energie electrică aproape s-a dublat, de la 426,1 GWh în primele trei trimestre ale anului trecut, la 839,5 GWh în primele nouă luni ale acestui an, echivalentul unei creşteri de 97%. În trimestrul al treilea, producţia s-a ridicat la 294,8 GWh, cu 32,2% mai mare decât cea din perioada iulie-septembrie 2021.

În contextul apropierii ierii şi a reducerii puternice a livărilor de către Gazprom, cantităţile de gaze înmagazinate în depozitele Depogaz au urcat cu 10,7% în trimestrul al treilea al anului, la 1.185,9 milioane metri cubi, în timp ce pentru primele nouă luni cantitatea se ridică la 1.966,9 milioane metri cubi, cu 20,7% mai mare faţă de cea din intervalul ianuarie-septembrie 2021. Pe de altă parte extracţiile din depozite au scăzut, de la 1.446 milioane metri cubi în primele nouă luni ale lui 2021, la 1.102,3 milioane metri cubi în primele trei trimestre ale acestui an, echivalentul unei reduceri de 23,8%.

De menţionat că, datele prezentate ieri sunt preliminare şi este posibil să difere faţă de cele ce vor fi publicate în raportul semestrial al producătorului de gaze, din data de 15 noiembrie, după cum se arată în raportul companiei.

Pentru prima jumătate a anului, Romgaz a raportat un profit net de 1,73 miliarde de lei, cu 126,6% peste cel din primele şase luni ale lui 2021. Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din compania cu sediul în Mediaş, a cărei evaluare bursieră se ridică la aproape 15 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Vedem oare dividend special de 2.5 pana la sfarsitul lui 2022?

  Tot baga banii in depozite. 

  1. Vedem. Are grija Guvernul ;)

   Este posibil pentru că și investiția în offshore Neptun Deep se amână ptr anul viitor când OMV are in plan, nu se poate unul fara celălalt.

   Daca nu dau anul asta div. speciale, sigur anul viitor vom vedea un dividend frumușel, brokerii anticipează 5 - 6 lei cu +/acțiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb