Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

SCANDAL DOPAJAmericanii cer excluderea tuturor sportivilor ruşi

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Toleranţă zero pentru sportivii din Rusia, asta cere un înalt oficial american. Conducătorul Agenţiei antidoping din Statele Unite (USADA), Travis Tygart, a cerut ca Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) să nu autorizeze niciun sportiv rus să participe la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, nici măcar sub drapel neutru, din cauza acuzaţiilor de falsificare a datelor. Aşa cum am informat, un comitet independent al AMA a recomandat suspendarea Rusiei din marile competiţii, precum Jocurile Olimpice, pentru o perioadă de patru ani, autorizând însă participarea sub drapel neutru a sportivilor ruşi neimplicaţi "în niciun mod" în afaceri de dopaj. Tygart a estimat că această recomandare este "inadecvată" şi consideră că: "AMA trebuie să lovească puternic şi să interzică participarea tuturor sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice, aşa cum permite regulamentul. Doar un astfel de răspuns hotărât are o şansă să atragă atenţia Rusiei, de a schimba atitudinile şi de a proteja sportivii curaţi de astăzi, care vor concura la Tokyo, precum şi generaţiile viitoare de sportivi din Rusia, care merită mai mult decât un răspuns cinic, slab la apelurile repetate din partea lumii pentru ca Rusia să-şi repare greşelile. Rusia continuă să-şi bată joc de regulile antidoping mondiale, să-i umilească pe sportivii curaţi, să sfideze AMA/WADA şi să se eschiveze iarăşi şi iarăşi. A sosit timpul să se pronunţe sanc-ţiunile cele mai dure posibile".

Potrivit Comisiei AMA/WADA de revizuire a conformităţii (CRC), Rusia ar fi înlăturat "sute" de rezultate suspectate ale testelor antidoping din fişierele sale trimise transmise Agenţiei Mondiale Antidoping la începutul anului, această transmisie de date fiind o condiţie necesară pentru ridicarea sancţiunilor anterioare împotriva RUSADA, aflată în centrul unui sistem instituţionalizat de dopaj între 2011 şi 2015.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS