SCANDALUL CONTINUĂ ÎN CAZUL ŞEFULUI SIF 1 Bogdan Drăgoi, reclamat de AISIF la CNCD pentru discriminare etnică

Nicu Trandu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 decembrie 2021

Bogdan Drăgoi

Bogdan Drăgoi

Bogdan Drăgoi, preşedintele-director general al SIF Banat-Crişana (SIF1) va trebui să explice Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) comportamentul xenofob şi discriminatoriu pe care l-ar fi avut faţă de acţionarul Ben Madadi în şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 25 noiembrie 2021. Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a depus o petiţie în acest sens la CNCD, conform unui comunicat de presă în care conducerea asociaţiei arată ce s-a întâmplat la şedinţa respectivă.

Documentul citat, semnat de directorul executiv al AISIF Marius Pop, precizează: "Pe data de 25 noiembrie 2021 în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) a SIF1, mai mulţi participanţi au adresat organizatorilor rugămintea să le fie adusă apă potabilă. Domnul Bogdan-Alexandru Drăgoi a răspuns că nu le va oferi celor prezenţi apă sau mâncare, ci doar dezinfectant. Dar a adăugat că în cazul în care acţionarii doresc apă, pot ieşi afară să-şi cumpere singuri. În cele din urmă, Bogdan-Alexandru Drăgoi a cedat, spunând că va plăti el însuşi, din bani proprii, apa solicitată. În scurt timp, un angajat al SIF1 a adus sticle de 0,5 l cu apă. Însă timpul fusese mult prea scurt pentru achiziţionarea acestora de la un magazin din afara clădirii. Cu siguranţă, apa provenea din rezerva de protocol a SIF1. Totuşi, domnul Bogdan-Alexandru Drăgoi a ţinut să precizeze de mai multe ori că el a plătit pentru apa adusă. Atunci, Behboud Madadi s-a oferit să-i restituie banii cheltuiţi. Dar domnul Drăgoi a replicat că nu acceptă banii domnului Madadi pentru că nu cunoaşte sursa acestora, pot să fie bani murdari din Iran şi, în plus, nu acceptă bani de la un iranian".

Conform comunicatului, AISIF, a cărei misiune este protejarea drepturilor şi intereselor acţionarilor la SIF-uri, a decis să reclame comportamentul dumnului Bogdan-Alexandru Drăgoi şi să solicite CNCD sancţionarea acestuia.

"În lipsa unor măsuri ferme, considerăm că acest tip de comportament se poate repeta şi asupra altor acţionari. Această atitudine profund discriminatorie şi xenofobă din partea preşedintelui SIF1, dovedeşte că acestuia îi lipseşte nu numai cultura necesară conducerii unei societăţi cu numeroşi acţionari, ci şi mentalitatea necesară unui comportament public care să nu lezeze indentitatea şi integritatea altor persoane. Bogdan-Alexandru Drăgoi nu este în fruntea unei societăţi oarecare. SIF Banat Crişana are milioane de acţionari şi active nete de peste 3.290.000.000 lei, fiind una dintre cele mai mari societăţi listate la bursa din Bucureşti. În plus, Bogdan-Alexandru Drăgoi a ocupat în trecut portofoliul de ministru al finanţelor, şi consilier al preşedintelui statului, lucru care face acest comportament cu atât mai inacceptabil din partea unui fost demnitar al statului român", se arată în comunicatul AISIF, care susţine că faptele comise şeful SIF 1 se încadrează în prevederile art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.

Ziarul BURSA a relatat întreaga situaţie cu privire la derapajul xenofob al şefului SIF1 în articolele "Bogdan Drăgoi răbufneşte instigând la discriminare etnică, în Adunarea generală a acţionarilor; el riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau amendă" şi "Bogdan Drăgoi, pasibil de amendă pentru instigare la discriminare", din 2 şi 3 decembrie.

În primul material, din 2 decembrie, ziarul BURSA a publicat şi fragmentele audio din înregistrarea şedinţei AGEA a SIF1, în care se aude cum Bogdan Drăgoi îl discriminează pe motive etnice pe acţionarul Ben Madadi.

"Nu ştiu sursa banilor dumneavoastră, nu ştiu sursa banilor şi nu vreau să accept bani murdari. Din Iran, chestii, nu accept din partea dumneavoastră" şi "Am spus că sunteţi iranian şi am spus că nu accept banii unui iranian. Punct" sunt doar două dintre afirmaţiile pentru care Bogdan Drăgoi va trebui să răspundă în faţa CNCD.

Menţionăm că Ben Madadi este cetăţean român de origine iraniană şi deţine 0,5% din acţiunile SIF 1.

Opinia Cititorului ( 19 )

 1. In concluzie, data viitoare sa-i cereti apa pentru animale si sa nu va oferiti sa o platiti: sigur ii cad maselele din gura lui Dragoi!

  Dragoi se crede Trump. Da dezinfectant anti covid :)

  La cate dovezi au aparut deja in presa despre acest presedinte de sif, locul lui este la brutarie! 

  1. La brutarie este prea cald, el are nevoie de racoare, preferabil intr-o "facultate" :))

  "Decizia de astazi a Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva si irevocabila. Avocatii lui Traian Basescu au sustinut, pe tot parcursul procesului, ca inregistrarea dialogului dintre Traian Basescu si sotia sa, care surprinde momentul in care seful statului a numit-o "tiganca imputita" pe jurnalista Andreea Pana, ar fi fost obtinuta in mod ilegal, iar difuzarea inregistrarii ar reprezenta o incalcare a dreptului la viata privata."

  Nu stiu de ce, dar acest "scandal" pe care il imaginati voi mi-a amintit de cazul acesta.  

  1. N-am precizat care e decizia CCIJ: anularea avertismentului pe care CNCD il daduse lui Basescu pentru un episod mult mai grav decat cel la care va referiti voi. Deci stay calm and enjoy Christmas!

   Drăgoi și-a exprimat opiniile discriminatorii in cadrul unei adunări publice. Așa că dacă e public, e public. Înregistrarea audio este modul standard de reflectare a unei AGA. SIF Banat Crișana a înregistrat oficial audio aceasta adunare.

   Uită-te la toate companiile listate din lume, că au o înregistrare audio a discuției cu investitorii și analiștii.

   Numai că nimeni altcineva nu-și permite sa facă declarații rasiste în cadrul unei adunări publice. Pentru că îi duce capul. 

   Deci diferența majoră este că, da, o discuție pe care Băsescu o are cu soția lui este privată. Acolo poate fi înțeles că dreptul la privat trebuie respectat.

   Dar aici, Drăgoi are o convorbire de interes public. Nu are ce drept la viață privată sa ii fie afectat, când el era într-o Aga oficiala a unei companii cu mii și mii de acționari. 

   Așa că nu merge comparația.

   Nu-i merge mintea individului de la SIF 1. Asta e... 

   O fi anonimule inregistrarea ilegala, dar eu cred ca sunt si foarte multi martori. Inainte sa apara inregistrarea, martorii erau singura proba. Si astazi martorii sunt foarte importanti. Mai invata!

  Nu sunt sigur ca este discriminare daca spun ca Dragoi este ingramadit de prost.

  Cred ca este descrierea fidela a naturii acestui om care a ajuns sa conduca niste societati mari din Romania si sa prejudicieze milioane de investitori! 

  1. Am auzit pe surse ca Disney se pregateste sa lanseze un film de desene animate cu Dragoi. Titlul va fi "Aventurile lui Bogdan Dragoi in Iran si lampa lui Aladin"

  Sunt o mare admiratoare si apriata a lui Bogdan. Va rog mult sa nu mai scrieti despre el. De ceva vreme a inceput sa aiba niste probleme care imi afecteaza si mie calitatea vietii. Nu stiu daca intelegeti... insa este un baiat sensibil. Chiar plange la filmele... aseara mi s-a facut mila de el cand se uita la Bambi

  1. Atunci, ca sa devina mai puternic, sa se uite la niste filme cu ayatolahi indemnand la jihad (exista si asa ceva), si niste rachete mici, de jucarie, lansate catre cer. Sigur se va crede Rambo!

   Pune-i vitamina V in ceai sa-i creasca... si tie calitatea vietii :))

   Bogdane, bea niste apa plata pe bani libanezi spalati!

  Pun pariu ca mulți nu citesc articolul ci se uita la titlu și încep sa aberezi în funcție de coeficientul de inteligenta, pe alocuri subunitar sau chiar cu valori negative

  Sau grija ca in loc sa vanda p4ostu' la 1.3 a cumpărat la 1.6 :)))

  1. Stai liniștit că prost e Drăgoi, sau chiar tu, că o să mergeți la pușcărie

  Drăgoi urăște cu patima pe oricine a reușit in viața fără ajutorul lu tac-su . E un nimeni , nu ii mai dați atâta atenție. Surpriza zilei vine de la marele elvețian . A ieșit din sif 4.

  1. Bogdanele nici nu stii

   Cat de mic incepi sa fii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb