Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ŞCOALA PROFESIONALĂ GERMANĂ KRONSTADT:"Sistemul de învăţământ profesional dual, soluţia care garantează tinerilor un viitor sigur"

Ovidiu Vrânceanu
Ziarul BURSA #Companii /

"Sistemul de învăţământ profesional dual, soluţia care garantează tinerilor un viitor sigur"

Cele patru generaţii de absolvenţi ai Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, actualmente angajaţi ai companiilor, cât şi proaspeţii absolvenţi în curs de angajare, sunt dovada grăitoare că sistemul de învăţământ profesional dual, aplicat cu seriozitate, la standarde înalte, este o soluţie care garantează tinerelor generaţii o educaţie solidă şi un viitor sigur, se arată într-un comunicat al şcolii profesionale.

Şcoala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) şi-a premiat a cincea generaţie de absolvenţi. Anul aces­ta 211 elevi vor absolvi şcoala, aceştia urmând să primească în totalitate oferte de angajare de la marile companii din Braşov.

În 2014, când absolvea prima generaţie, au fost angajaţi 104 elevi din 111 de absolvenţi, în timp ce în 2015 au fost angajaţi 103 elevi din 110 absolvenţi. În 2016 au fost angajaţi toţi cei 77 de absolvenţi, în timp ce anul trecut au primit oferte de angajare 116 din cei 126 de absolvenţi.

Firmele partenere au solicitat, anul acesta, un număr de 362 de elevi care să fie pregătiţi în meseriile necesare companiilor. În prima etapă de admitere la SPGK au fost acceptaţi 275 elevi, care provin din 17 judeţe (Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui). Pentru a doua etapă de admitere au rămas 87 locuri libere.

În anul şcolar 2018-2019 şcoala va avea în total aproximativ 850 elevi învăţământ profesional dual, clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a şi aproximativ 115 elevi învăţământ seral, clasa a XI-a, XII-a şi a XIII-a.

Totodată, începând din acest an, se începe parteneriatul între SPGK, Colegiul Tehnic Energetic "Remus Răduleţ", Primăria Municipiului Braşov, ISJ Braşov şi asociaţia DWK Fit For Future, în vederea şcolarizării unui număr de 100 elevi profil electromecanic utilaje şi instalaţii industriale, urmând ca în viitor să se dezvolte un centru puternic de competenţe profesionale în domeniul electric.

Numărul companiilor partenere va ajunge anul acesta la 19, faţă de cele 10 care au iniţiat proiectul SPGK.

Şcoala Profesională Germană Kronstadt din Braşov este prima şcoală profesională în sistem dual german din România. Cu susţinerea a 18 companii din regiunea Braşovului, şcoala oferă elevilor o formare profesională sub îndrumarea companiilor. Tinerii învaţă meserii tehnice căutate pe piaţa muncii. După 3 ani de pregătire preponderent practică, elevii ies de pe băncile şcolii cu competenţele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare în cadrul firmelor partenere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Buna ziua mar interesa conditiile de inscriere la scoala dumneavoastra.si daca mai aveti locuri disponibile la sectiunea aeronautica.va multumesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
PREFAB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie